FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder: Veze između Berlina i Washingtona su čvrste

BERLIN, 24. listopada 2005. (Hina/AFP) - Diplomatske veze izmeđuNjemačke i Sjedinjenih Država pokazale su svoju izdržljivost unatočpovremenim razlikama, ocijenio je u ponedjeljak u Berlinu njemačkikancelar kojemu istječe mandat Gerhard Schroeder.
BERLIN, 24. listopada 2005. (Hina/AFP) - Diplomatske veze između Njemačke i Sjedinjenih Država pokazale su svoju izdržljivost unatoč povremenim razlikama, ocijenio je u ponedjeljak u Berlinu njemački kancelar kojemu istječe mandat Gerhard Schroeder.

"Naša čvrsta veza temelji se na načelu međusobne solidarnosti, načelu koje je pokazalo svoju izdržljivost s jedne i s druge strane, bez obzira na povremene razlike u sadašnjoj politici", rekao je socijaldemokratski kancelar.

Gerhard Schroeder koji je održao govor u prigodi predaje Nagrade za prekoatlantsko partnerstvo koju dodjeljuje američka gospodarska komora u Njemačkoj, bio je jedan od najžešćih protivnika iračkog rata koji su u ožujku 2003. povele Sjedinjene Države.

Njegovo je stajalište dovelo do zahlađenja u odnosima između dviju zemalja, koji su se kasnije normalizirali.

Schroeder obnaša dužnost predsjednika vlade sve dok traju pregovori između njegove Socijaldemokratske stranke (SPD) i kršćanskih unija CDU-CSU konzervativke Angele Merkel koja će ga naslijediti na toj dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙