FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Gdje je dvije milijarde eura donacija?

BANJA LUKA, , 24. listopada 2005. (Hina) - Predsjedatelj povjerenstvaza utvrđivanje izosa i trošenje donatorskoga novca Parlamenta BiHTihomir Gligorić izjavio je u banjalučkim "Nezavisnim novinama" odponedjeljka kako ovo istražno povjerenstvo uopće nije moglo utvrditikoliko je novca u poslijeratnom razdoblju donirano Bosni i Hercegovininiti kako je utrošen taj novac.
BANJA LUKA, , 24. listopada 2005. (Hina) - Predsjedatelj povjerenstva za utvrđivanje izosa i trošenje donatorskoga novca Parlamenta BiH Tihomir Gligorić izjavio je u banjalučkim "Nezavisnim novinama" od ponedjeljka kako ovo istražno povjerenstvo uopće nije moglo utvrditi koliko je novca u poslijeratnom razdoblju donirano Bosni i Hercegovini niti kako je utrošen taj novac.

Gligorić naglašava kako u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa postoji baza podataka o donacijama BiH, te da je Vijeće ministara nedavno usvojilo traženu informaciju u kojoj stoji da je BiH donirano oko 3,5 milijardi eura.

"Na jednom od zasjedanja istražnog povjerenstva predstavnik Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa kazao je kako raspolažu informacijama o doniranih 5,5 milijardi eura za BiH. U informaciji, predočenoj javnosti, navodi se 3,5 milijardi donacija. Nije utvrđeno gdje je nestala razlika od dvije milijarde eura", kaže Gligorić.

On također izjavljuje kako ovo Ministarstvo uopće nije evidentiralo sve donacije, nego samo one koje su procijenili kao 'javne investicije'.

"Nema podataka da li je, i ako jest, koliko novca nenamjenski potrošeno. Zaključkom je Parlament BiH vrlo jasno tražio precizne informacije o donacijama, njihovom trošenju i provjeri eventualnih zloupotreba", izjavio je Gligorić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙