FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abizaid: SAD će poslati još helikoptera

MUZAFFARABAD, 23. listopada 2005. (Hina/AFP) - Načelnik američkogglavnog zapovjedništva, general John Abizaid koji je u nedjeljuposjetio grad Muzaffarabad u pakistanskom Kašmiru obećao je da ćepojačati flotu američkih helikoptera koji sudjeluju u humanitarnojoperaciji nakon potresa.
MUZAFFARABAD, 23. listopada 2005. (Hina/AFP) - Načelnik američkog glavnog zapovjedništva, general John Abizaid koji je u nedjelju posjetio grad Muzaffarabad u pakistanskom Kašmiru obećao je da će pojačati flotu američkih helikoptera koji sudjeluju u humanitarnoj operaciji nakon potresa.

Dva američka velika transportna helikoptera koji su došli iz Afganistana stigli su u nedjelju na područje pogođeno potresom, kazao je Abizaid koji zapovijeda američkim snagama raspoređenim u Afganistanu i na Srednjem istoku.

Još trinaest letjelica, dodao je, poslat će se u Afganistan, čime će se ukupni broj američkih helikoptera koji sudjeluju u operacijama spašavanja u Pakistanu popeti na 25.

Pakistanski predsjednik Pervez Mušaraf zatražio je od međunarodne zajednice da osigura više helikoptera, šatora, pokrivača, namirnica i lijekova za stanovnike koji su nastradali u potresu 8. listopada.

U potresu je tri milijuna ljudi ostalo bez krova nad glavom u brdskom području na sjeveru Pakistana i u pakistanskom Kašmiru, poginulo ih je najmanje 53.182, a ozlijeđeno je 75.146.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙