FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: Srušio se helikopter pomoći, broj žrtava potresa raste

ISLAMABAD, 16. listopada 2005. (Hina/AP) - Helikopter pakistanskevojske srušio se u pakistanskome dijelu Kašmira tijekom operacijedostave humanitarne pomoći žrtvama potresa i poginula su sva šestoricavojnika u letjelici, objavio je u nedjelju glasnogovornik vojske.
ISLAMABAD, 16. listopada 2005. (Hina/AP) - Helikopter pakistanske vojske srušio se u pakistanskome dijelu Kašmira tijekom operacije dostave humanitarne pomoći žrtvama potresa i poginula su sva šestorica vojnika u letjelici, objavio je u nedjelju glasnogovornik vojske.

"Helikopter Mi-17 srušio se u subotu još za dana, kad je vozio humanitarnu pomoć u neka nepristupačna područja doline Bagha", rekao je glasnogovornik general-bojnik Shaukat Sultan.

"Dok je bio na putu u Haji Peer Pak, nedostupno gorsko područje, izgubili smo kontakt s njime", rekao je.

Ostaci helikoptera nađeni su u noći a subote na nedjelju, rekao je i dodao da su sva šestorica poginulih vojnika časnici pakistanske vojske.

Prema Sultanovim riječima, još se ne zna je li se helikopter srušio zbog vremenskih neprilika ili zbog kvara.

Broj mrtvih nakon potresa koji se dogodio u prošlu subotu narastao je na gotovo četrdeset tisuća, a pakistanski je predsjednik upozorio da bi taj broj još mogao rasti jer ekipe koje dovoze humanitarnu pomoć tek stižu u udaljena naselja na Himalaji.

Posljednji potvrđeni podaci o žrtvama kretali su se oko 25 tisuća, a novi je službeni broj stradalih u Pakistanu naglo narastao jer je vojska priopćila da je zadnjih dana iz ruševina izvukla velik broj tijela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙