FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WHO poziva na pojačani oprez

ŽENEVA, 14. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Svjetska zdravstvenaorganizacija (WHO) u petak je izvijestila kako je činjenica da sesmrtonosni virus ptičje gripe H5N1 proširio na perad i u nekimdijelovima Europe, razlog za zabrinutost, te je pozvao na povećanioprez kod životinja i kod ljudi.
ŽENEVA, 14. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u petak je izvijestila kako je činjenica da se smrtonosni virus ptičje gripe H5N1 proširio na perad i u nekim dijelovima Europe, razlog za zabrinutost, te je pozvao na povećani oprez kod životinja i kod ljudi.

No, u priopćenju UN-ove agencije objavljenom na internetskim stranicama www.who.int također stoji kako svi dosadašnji pokazatelji navode na zaključak da virus H5N1 ne može lako s ptica prijeći na ljude.

"Zemljama u kojima su zabilježeni slučajevi ptičje gripe uzrokovane visoko patogenim virusom WHO savjetuje povećane mjere opreza te nadzor osoba koje su mogle biti u dodiru sa zaraženim pticama, te praćenje eventualnih simptoma povezanih sa zarazom, poput visoke temperature i respiratornih problema", stoji u priopćenju.

Razina opasnosti od izbijanja potencijalne pandemije kod ljudi na ljestvici koja broji pet stupnjeva, ostala je na broju tri, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙