FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zanimljiv slučaj dopinga na Kineskim nacionalnim igrama

PEKING, 21. listopada 2005. (Hina/DPA/Reuters) - Na Kineskimnacionalnim igrama zabilježen je zanimljiv slučaj dopinga, a usredištu skandala našla se prošlogodišnja svjetska prvakinja upolumaratonu kineska atletičarka Sun Yingjie.
PEKING, 21. listopada 2005. (Hina/DPA/Reuters) - Na Kineskim nacionalnim igrama zabilježen je zanimljiv slučaj dopinga, a u središtu skandala našla se prošlogodišnja svjetska prvakinja u polumaratonu kineska atletičarka Sun Yingjie.

U nedjelju je pobijedila u maratonu i na doping kontroli nakon utrke bila je negativna. Samo 24 sata kasnije trčala je u finalu utrke na 10.000 metara, u kojoj je osvojila drugo mjesto. No, nakon te utrke bila je pozitivna na doping testiranju. U njenom urinu pronađen je zabranjeni steroid "androsteron".

Zbog toga joj je oduzeta srebrna medalja koju je osvojila u utrci na 10.000 metara. No, zlato iz maratona moći će zadržati.

Obje doping kontrole obavljene su u istom pekinškom laboratoriju, koji ima licencu Međunarodnog olimpijskog odbora.

Kineska atletičarka i njen trener ostali su zapanjeni rezultatom doping kontrole nakon utrke na 10.000 metara. Sun Yingjie ističe da nije uzimala nedozvoljena stimulativna sredstava.

"Toliko sam šokirana da ne mogu povjerovati da mi se ovo događa. Nadam se da će tzv. B-testiranje pokazati da sam nevina", izjavila Sun Yingjie.

Njezin trener smatra da je moguće da je netko provalio u njenu hotelsku sobu i podmetnuo joj nešto u sokove i vodu za piće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙