FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puerta pozitivan na doping kontroli u Roland Garrosu

PARIZ, 5. listopada 2005. (Hina/AFP) - Argentinski tenisač MarianoPuerta bio je pozitivan na doping kontroli koja je obavljena nakonovogodišnjeg finala Roland Garrosa, objavio je danas francuskisportski dnevnik L'Equipe.
PARIZ, 5. listopada 2005. (Hina/AFP) - Argentinski tenisač Mariano Puerta bio je pozitivan na doping kontroli koja je obavljena nakon ovogodišnjeg finala Roland Garrosa, objavio je danas francuski sportski dnevnik L'Equipe.

Dnevnik naglašava da su ekspertiza i kontraekspertiza, provedene u francuskom laboratoriju Chatenay-Malabry, potvrdile prisustvo etilefrina u Puertinu urinu. Radi se o jakom stimulansu koji se obično koristi u liječenju niskog tlaka.

Ukoliko se potvrde optužbe o dopingu, Puerti prijeti doživotna suspenzija, jer je već bio kažnjavan zbog uzimanja nedozvoljenih stimulativnih sredstava. Naime, od 1. listopada 2003. do 1. srpnja 2004. bio je pod suspenzijom, jer je otkriveno da je bio pozitivan na clenbuterol, steroidni anabolik.

Francuski sportski dnevnik zaključuje kako će Puerta teško izbjeći doživotnu suspenziju, osim u slučaju "olakotnih okolnosti".

Puerta je u finalu Roland Garrosa poražen od Španjolca Rafaela Nadala. Početkom 2004. bio je 400. igrač svijeta, a trenutno se nalazi na 10. mjestu ATP liste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙