FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puerta odbacuje optužbe o dopingu

TOKIO, 5. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Argentinski tenisač MarianoPuerta odbacio je tvrdnje da je uzimao doping.
TOKIO, 5. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Argentinski tenisač Mariano Puerta odbacio je tvrdnje da je uzimao doping.

Naime, francuski sportski dnevnik L'Equipe objavio je danas da je Puerta bio pozitivan na doping kontroli koja je obavljena nakon ovogodišnjeg finala Roland Garrosa. Dnevnik naglašava da su ekspertiza i kontraekspertiza, provedene u francuskom laboratoriju Chatenay-Malabry, potvrdile prisustvo etilefrina u Puertinu urinu. Radi se o jakom stimulansu koji se obično koristi u liječenju niskog tlaka.

"Novine mogu pisati što hoće, ali za to moraju imati dokaze. Nisam uzimao ništa što ne bih smio. Nakon što sam 2003. bio kažnjen zbog pozitivnog doping testa vrlo sam oprezan, ne usudim se popiti ni sok od naranče", izjavio je Puerta za novinsku agenciju Reuters.

"Također, ako sam bio pozitivan na doping kontroli zašto me o tome nije obavijestio ATP ili Međunarodna teniska federacija (ITF). Vrlo sam ljut zbog ovoga. Sa svojim odvjetnicima pokrenuo sam istragu i namjeravam stvari izvesti na čistac", odlučan je Puerta.

Ukoliko bi se potvrdile optužbe o dopingu, Puerti prijeti doživotna suspenzija, jer je već bio kažnjavan zbog uzimanja nedozvoljenih stimulativnih sredstava. Naime, od 1. listopada 2003. do 1. srpnja 2004. bio je pod suspenzijom, jer je otkriveno da je bio pozitivan na clenbuterol, steroidni anabolik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙