FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Procvat biološkog uzgoja u Slovačkoj

BRATISLAVA, 21. listopada 2005. (Hina/APA) - Biološki uzgoj doživljavaprocvat u slovačkoj poljoprivredi pa 200 poduzeća proizvodibio-proizvode na ukupnoj površini 100 tisuća hektara u usporedbi nastanje prije dvije godine kada je ta površina dosezala samo 53 tisućehektara, prenose slovački mediji izjavu Jana Haluške iz slovačkogministarstva poljoprivrede.
BRATISLAVA, 21. listopada 2005. (Hina/APA) - Biološki uzgoj doživljava procvat u slovačkoj poljoprivredi pa 200 poduzeća proizvodi bio-proizvode na ukupnoj površini 100 tisuća hektara u usporedbi na stanje prije dvije godine kada je ta površina dosezala samo 53 tisuće hektara, prenose slovački mediji izjavu Jana Haluške iz slovačkog ministarstva poljoprivrede.

Veći dio poduzeća koja se bave biološkim uzgojem nalazi se u sjevernom i istočnom dijelu Slovačke gdje gotovo i nema industrijskih postrojenja, piše slovački dnevni list "Pravda".

Europska unija podupire preusmjeravanje na biološku proizvodnju i prije nekoliko godina čitava je proizvodnja te vrste u Slovačkoj bila namijenjena izvozu. Sada se prehrambene namirnice iz biološkog uzgoja uspješno prodaju i u samoj Slovačkoj i može ih se naći u svim trgovačkim lancima a skuplji su 30 do 50 posto od proizvoda iz uobičajenog uzgoja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙