FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: Talijani postaju očevi kasnije od drugih

RIM, 21. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Talijani postaju očevi ukasnijoj životnoj dobi od muškaraca iz bilo koje druge zemlje nasvijetu, te čine malo ili ništa kada je riječ o pomoći suprugama nakonrođenja djeteta, objavila je u četvrtak agencija Istat koja se bavistatističkim podacima.
RIM, 21. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Talijani postaju očevi u kasnijoj životnoj dobi od muškaraca iz bilo koje druge zemlje na svijetu, te čine malo ili ništa kada je riječ o pomoći suprugama nakon rođenja djeteta, objavila je u četvrtak agencija Istat koja se bavi statističkim podacima.

Prosječan Talijan prvo dijete dobiva u 33. godini, za razliku od prosječnog Španjolca, Francuza ili Finca koji očevima postaju u 31., objavio je Istat.

Djelomično je njihov problem u tomu što Talijani dulje od muških predstavnika drugih zemalja prilično dugo žive u domaćinstvu s roditeljima, pri čemu vrlo bitan faktor čine njihove majke. Istat je objavio da 40 posto talijanskih samaca u dobi od 30 do 34 godine još uvijek živi s roditeljima.

Kad konačno postanu očevi, njihove supruge ne trebaju očekivati pretjeranu pomoći ni u kući, ni oko novorođenčeta, odnosno djeteta, izvješćuje Istat, ističući kako kod prosječnog Talijana "osjećaj za kućanske poslove ne postoji ili je nedostatan". Agencija je također ustanovila da 80 posto Talijana koji se ožene oko 35. godine, u odnosu na one koji to obave oko 25., najvjerojatnije neće imati potrebu za potomstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙