FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijani sve kasnije postaju očevi

RIM, 20. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Talijani sve kasnije postajuočevi i prvo dijete u prosjeku dobivaju u 33. godini života dok jeprosjek za muškarce primjerice u Španjolskoj, Francuskoj i Finskoj 31godina, ustanovljeno je u studiji talijanskog instituta za statistikuISTAT.
RIM, 20. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Talijani sve kasnije postaju očevi i prvo dijete u prosjeku dobivaju u 33. godini života dok je prosjek za muškarce primjerice u Španjolskoj, Francuskoj i Finskoj 31 godina, ustanovljeno je u studiji talijanskog instituta za statistiku ISTAT.

Studija predviđa i da će Talijani za deset godina postajati po prvi put očevi i 3,5 godina kasnije nego sada. Talijani sve duže žive s roditeljima, te 40 posto Talijana starih između 30 i 34 godine još uvijek živi s roditeljima dok je taj postotak kod žena samo 20 posto. Roditeljski kuću napuštaju kada stupe u brak a žene se sve kasnije. Što su muškarci stariji i kasnije stupe u brak manje su spremni mijenjati svoj život i preuzeti veliku odgovornost kao što je podizanje djece, ocjenjuje se u studiji.

Kada Talijani i postanu očevi Talijanke ne mogu od njih očekivati veliku pomoć u kući, tvrdi ISTAT i primjećuje da je predanost Talijana kućnim poslovima "nepostojeća ili nezadovoljavajuća".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙