FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: I dalje na snazi odluka o pritvoru Mirjani Marković

BEOGRAD,21. listopada(Hina) - Kazneno izvanraspravno vijeće Okružnogsuda u Beogradu odbilo je prijedlog branitelja Mirjane Marković,supruge bivšeg predsjednika SRJ i haaškog optuženika SlobodanaMiloševića, da se ukine odluka o pritvoru, u postupku koji se protivnje vodi zbog posredovanja u nezakonitoj dodjeli stanova iz fondaVlade Srbije, piše beogradski dnevnik "Danas" od petka.
BEOGRAD,21. listopada(Hina) - Kazneno izvanraspravno vijeće Okružnog suda u Beogradu odbilo je prijedlog branitelja Mirjane Marković, supruge bivšeg predsjednika SRJ i haaškog optuženika Slobodana Miloševića, da se ukine odluka o pritvoru, u postupku koji se protiv nje vodi zbog posredovanja u nezakonitoj dodjeli stanova iz fonda Vlade Srbije, piše beogradski dnevnik "Danas" od petka.

Pritvor Mirjani Marković određen je rješenjem Okružnog suda u Beogradu 17. travnja 2003. godine, kad je izdata i tjeralica za njom, koja je ovog proljeća ukinuta, te nedavno ponovo raspisana, zbog njena neodazivanja na suđenje.

Marković je napustila zemlju u veljači 2003. godine, te se, kako tvrde mediji, nalazi u Rusiji. Njen odvjetnik Zdenko Tomanović u proljeće je obećao da će se ona odazvati na suđenje u rujnu, te je na osnovu tog usmenog obećanja ukinuta tjeralica protiv nje. Kako se 15. rujna ponovo nije pojavila pred vijećem Okružnog suda, tjeralica je ponovo raspisana, a odluka o pritvoru ostala je na snazi.

Osim Mirjane Marković, sudu se ne odaziva niti njena kćer Marija Milošević, optužena u Beogradu zbog pucanja iz pištolja u noći uhićenja Slobodana Miloševića 31. ožujka 2001. godine. Prije nekoliko dana, sud je odlučio da će na sudsku raspravu zakazanu za sredinu prosinca ona biti privedena. Marija Milošević, inače, živi u Crnoj Gori, a na suđenje se nije odazvala, kako je kazao njen odvjetnik, zbog problema s dišnim organima i "povećanog zagađenja zraka" u Beogradu.

I protiv sina Mirjane Marković, Marka, koji se također navodno nalazi u Rusiji, vodio se postupak zbog maltretiranja i prijetnji članovima "Otpora" u Požarevcu 2000. godine, ali je požarevačko tužiteljstvo nedavno odustalo od njegova gonjenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙