FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodorkovski prebačen u kažnjeničku koloniju u Sibiru

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Bivši šef Jukosa MihailHodorkovski, koji je osuđen na osam godina zatvora zbog prijevare ineplaćanja poreza, odveden je na izdržavanje kazne u kažnjeničkukoloniju u sibirskoj regiji Čita, javile su u četvrtak ruske novinskeagencije.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Bivši šef Jukosa Mihail Hodorkovski, koji je osuđen na osam godina zatvora zbog prijevare i neplaćanja poreza, odveden je na izdržavanje kazne u kažnjeničku koloniju u sibirskoj regiji Čita, javile su u četvrtak ruske novinske agencije.

Interfax navodi, pozivajući se na izjavu čelnika regionalne zatvorske uprave Aleksandera Pleškova, da je Hodorkovski u koloniji u gradu Krasnokamensku, koji se nalazi oko 4.700 kilometara istočno od Moskve i nedaleko od kineske granice.

RIA Novosti je javila da je bivši naftni tajkun prebačen u Krasnokamensk prošle subote.

Prema riječima Pleškova, Hodorkovski se trenutačno nalazi u karanteni i podvrgnut je liječničkom pregledu.

"Karantena može trajati do dva tjedna, a po njezinu završetku Hodorkovski će biti smješten i bit će raspoređene na rad", dodao je.

Taj grad od 50.000 ljudi ima jednu od najvećih tvornica na svijetu za preradu urana, budući da je u blizini rudnik urana.

Platon Lebedev, poslovni partner ruskog naftnog tajkuna Mihaila Hodorkovskog, prebačen je u zatvor u regiji Jamalo-Nenets na ruskom Arktiku, objavila je u srijedu služba za odnose s javnošću Hodorkovskog.

Citirajući odvjetnika Jevgenija Barua, služba je prenijela da je Lebedevljeva obitelj primila obavijest o prebacivanju u zatvor u zabačenoj pokrajini 2.000 kilometara udaljenoj od Moskve.

Obavijest obitelji Lebedeva stigla je poštom, deset dana nakon prebacivanja zatvorenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙