FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupa Pevec: u 2005. ukupni prihodi od 250 milijuna eura

KUKULJANOVO, 6. listopada 2005. (Hina) - Poslovni sustav Pevec ovuposlovnu godinu planira završiti s konsolidiranim ukupnim prihodom od250 milijuna eura u 13 prodajnih centara na 200.000 četvornih metaraprodajnih prostora i s 2000 zaposlenih, kazali su na današnjojkonferenciji za novinare u povodu skorog otvaranja novog, najvećegPevecovog prodajnog centra u Kukuljanovu, vlasnici tvrtke Višnja iZdravko Pevec.
KUKULJANOVO, 6. listopada 2005. (Hina) - Poslovni sustav Pevec ovu poslovnu godinu planira završiti s konsolidiranim ukupnim prihodom od 250 milijuna eura u 13 prodajnih centara na 200.000 četvornih metara prodajnih prostora i s 2000 zaposlenih, kazali su na današnjoj konferenciji za novinare u povodu skorog otvaranja novog, najvećeg Pevecovog prodajnog centra u Kukuljanovu, vlasnici tvrtke Višnja i Zdravko Pevec.

U novi prodajni centar, koji će biti otvoren do kraja ovog mjeseca, uloženo je 17 milijuna eura. Izgrađen je u industrijskoj zoni u Kukuljanovu nedaleko Rijeke na 40.000 četvornih metara bruto površine, od koje je oko 25.000 četvornih metara prodajnog prostora. Otvorenjem novog centra, u kojemu će raditi više od 200 osoba, Pevec će obilježiti 15 godina rada.

Predstavnici Peveca istaknuli su da je posljednje tri godine u taj poslovni sustav uloženo oko 60 milijuna eura, da su prodajni kapaciteti povećani za 70.000 četvornih metara prodajnog prostora u Zagrebu, Puli i Rijeci.

U posljednje tri godine zaposleno je oko 1200 osoba, a Pevec je, ocijenjuju u toj tvrtki, postao i najveći cestovni prijevoznik roba u Hrvatskoj.

Kako je rečeno, kratkoročni cilj poslovnog sustava Pevec, odnosno Grupe Pevec je kvalitetno iskorištavanje postojećih sinergijskih mogućnosti unutar sustava, ulaganje u vlastite prodajne kapacitete u Splitu, Zadru, Koprivnici, Osijeku i Kutini te širenje distribucije i prodaje na hrvatskom tržištu.

Među kratkoročnim ciljevima je jačanje kapaciteta cestovnog prijevoza robe i putnika i širenje poslovanja u hotelijerstvu i turizmu.

Srednjoročni cilj Grupe Pevec je regionalno širenje poslovanja prema tržištima zemalja bivše Jugoslavije i utvrđivanje slike o sustavu kao snažnom regionalnom trgovačkom lancu i ulagaču.

Dugoročni, pak, cilj Grupe Pevec je širenje poslovanja na tržišta istočne Europe i značajnija ulaganja u građevinski inženjering putem izgradnje poslovnih i stambenih objekata za tržište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙