FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 18. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 21.00 sati:
ZAGREB, 18. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

MADRID - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz Masters serije, koji se igra u Madridu. Karlović je u 1. kolu pobijedio Britanca Grega Rusedskog 6-7, 7-6, 7-6. Karlović je ove godine već jednom dobio Rusedskog, na turniru u Washingtonu. Također, treba napomenuti da je Karlović ove sezone u čak 50 setova igrao tie-break (dobio ih je 27), i po tome je vjerojatno rekorder na ATP Touru. Sljedeći Karlovićev protivnik je treći tenisač svijeta Amerikanac Andy Roddick, od kojeg dva puta izgubio ove godine (u finalu Queen'sa i četvrtfinalu Washingtona).

ZAGREB - Mi nismo za nikakvo rušenje, ali smatramo da svojim autoritetom možemo zaustaviti negativni trend hrvatske košarke u zadnjih desetak godina i započeti procese u cilju ozdravljenja našega nekad najtrofejnijeg sporta, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu uime skupine naziva "Generacija '92", u kojoj su hrvatski košarkaši koji su osvojili olimpijsko srebro na OI u Barceloni, tadašnji izbornik Petar Skansi. Skansi, Dino Rađa, Stojko Vranković, Franjo Arapović, Danko Cvjetičanin, Vladan Alanović, Veljko Mršić, Velimir Perasović i Aleksandar Petrović nazočili su konferenciji na kojoj su iznijeli stavove glede trenutačnog stanja u hrvatskoj košarci koje je nakon Europskog prvenstva u SCG, prema njihovim riječima, katastrofalno. Naglašeno je da se ne radi o pokušaju puča na Hrvatski košarkaški savez (HKS), ali je ovo ozbiljno upozorenje jer je hrvatska košarka na najnižim mogućim granama, kao i odnosi između HKS-a i FIBA-e. Među potpisnicima priopćenja "Generacije '92" su i Toni Kukoč, Aramis Naglić i Žan Tabak, a istaknuto je da bi za ovakvu akciju zasigurno bili i pokojni Dražen Petrović i Krešimir Ćosić.

ZAGREB - Rezultati susreta osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa: Segesta - Hajduk 1:2 (produžetak), Hrvatski dragovoljac - Varteks 0:2, Rijeka - Međimurje 3:1, Osijek - Inter 2:0; Ranije odigrano: Slaven Belupo - ZET 5:0

TEHERAN - Nogometaši Persepolisa, jednog od najpopularnijih iranskih klubova, započeli su štrajk jer već mjesecima nisu primili plaću. Persepolis je praktički u državnoj vlasti, jer o njemu brigu vodi Nacionalni sportski savez, pa je potez igrača posve neočekivan. Parvin je bio kapetan iranske nogometne vrste na Svjetskom prvenstvu u Argentini 1978. godine, a mnogi smatraju kako je upravo on potaknuo igrače na štrajk i tako pokušao pronaći opravdanje za loše rezultate ove sezone.

STOCKHOLM - Izbornik švedske teniske reprezentacije, Mats Wilander produžio je ugovor sa Švedskim teniskom savezom na još dvije godine. Šveđane uskoro očekuje susret protiv Argentine u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Wilander je kao igrač slavio u Davis Cupu 1984, 1985 i 1987. godine. Tijekom igračke karijere osvojio je i sedam Grand Slam turnira.

BERLIN - U Berlinu je danas počeo dugoočekivani sudski proces u vezi afere namještanja rezultata nogometnih utakmica, poznatiji kao slučaj "Hoyzer". Na optuženičkoj klupi našla su se dva nogometna suca, Robert Hoyzer i Dominik Marks, nogometaš Steffen Karl, te hrvatska braća Filip, Milan i Ante Šapina. Njih se tereti za prijevaru, a ukoliko budu proglašeni krivima prijeti im do deset godina zatvora. Sumnjiči ih se da su sudjelovali u namještanju 23 utakmice. "Svi navodi iz optužnice su točni, priznajem krivnju," kazao je pred sucem Ante Šapina, kojeg tužitelji smatraju da je organizator prijevare, te ističu kako je on zaradio dva milijuna eura kladeći se na sporne utakmice. Optužnica ima 289 stranica, a uglavnom se temelji na iskazu nogometnog suca Roberta Hoyzera, koji je priznao da je sudjelovao u namještanju rezultata 11 utakmica, te da je za to primio 70.000 eura. Suđenje bi trebalo trajati do kraja prosinca.

BERLIN - Branič njemačkog nogometnog bundesligaša HSV-a, Guy Demel suspendiran je na četiri utakmice neigranja zbog nesportskog poteza nakon utakmice protiv Wolfsburga. Reprezentativac Obale Bjelokosti je nakon utakmice udario suparničkog igrača Maika Franza što je promaklo sucu, ali su zabilježile televizijske kamere. Kažnjeni su i Maik, te Rafael van der Vaart (HSV) i to sa tri utakmice neigranja zbog crvenih kartona dobivenih zbog međusobnog naguravanja, dok je trener Wolfsburga, Holger Fach suspendiran na jednu utakmicu i kažnjen sa 10.000 eura.

MILANO - Nakon Cesarea i Paola još jedan član obitelji Maldini postao je članom talijanskog nogometnog velikana Milana. Devetogodišnji Christian Maldini, sin kapetana Rossonera, upisan je u mladu Milanovu momčad i svoj premijerni nastup u "crveno-crnom" dresu imat će ovog vikenda. Christian je tako postao treća generacija obitelji Maldini, koji će nositi dres ovog uglednog kluba. Prije njega to je uradio djed Cesare, dok je njegov otac Paolo trenutačno kapetan europskog i talijanskog doprvaka.

BRUXELLES - Nakon što nogometna reprezentacija Belgije nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačku, izbornik Aime Anthuenis (61) je podnio ostavku. Belgija je u sedmoj skupini europskih kvalifikacija osvojila četvrto mjesto iz Srbije i Crne Gore, Španjolske, te Bosne i Hercegovine, ostavši bez plasmana na World Cup po prvi put nakon 1978. godine. Anthuenis ima ugovor s Belgijskim savezom (BFA) do konca ove godine, no odmah će napustiti kormilo nacionalne vrste. Kao glavni kandidati za njegova nasljednika spominju se Rene Vandereycken, Eric Gerets i Marc Wilmots.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙