FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 16. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 21.00 sati:
ZAGREB, 16. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

BEČ - Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić pobijedio je u finalu 565.000 eura vrijednog ATP turnira u Beču Španjolca Juana Carlosa Ferrera sa 6:2, 6:4, 7:6 (5) i tako nakon trijumfa u Metzu drugi tjedan uzastopce slavio na ATP Touru. Ljubičić je do trećeg turnira u karijeri, te drugog ove sezone u šest finala, došao nakon dva sata i 30 minuta igre. Bila je to ujedno i 12. pobjeda Ljubičića u nizu, koji je posljednji put izgubio u 3. kolu US Opena od Richarda Gasqueta nakon čega su uslijedile dvije pobjede u polufinalu Davis Cupa protiv Rusije, pet pobjeda u Metzu prošloga tjedna, te pet pobjeda u Beču.

ZAGREB - U susretu trećeg kola G skupine Lige prvaka rukometaši Zagreba su u Dvorani 2 Doma sportova pobijedili makedonski Pelister 37:13 (23:5). Nakon tri kola Zagreb vodi sa pet bodova, dok je na drugom mjestu španjolski Portland San Antonio (4).

MAR DEL PLATA - Hrvatska juniorska reprezentacija poražena je u finalu Svjetskog juniorskog vaterpolskog prvenstva u Argentini od Srbije i Crne Gore sa 7:3. Treće mjesto osvojili su Španjolci pobjedom nad Talijanima 6:5.

MANCHESTER - U susretu devetog kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio West Ham United 2:1. Oba pogotka za City postigao je Andy Cole (18, 56), dok je poraz "Čekičara" ublažio Bobby Zamora pogotkom u 90. minuti. U prvom današnjem susretu Aston Villa je kao gost pobijedila gradskog suparnika Birmingham City 1:0. Pogodak odluke postigao je Kevin Phillips u 19. minuti. Na ljestvici Premiershipa vodi Chelsea (27), ispred Tottenhama (18), Manchester Uniteda (17) i Manchester Citya (17).

TORINO - Talijanski nogometni prvak Juventus bit će oslabljen neigranjem Patricka Vieire u dvoboju protiv Bayerna u susretu trećeg kola A skupine Lige prvaka. Vieira je ozlijedio gležanj u dvoboju francuske reprezentacije protiv Cipra (4:0) i prema prvim prognozama pauzirat će desetak dana. Nakon prva dva kola torinska "Stara dama" i Bayern imaju po šest bodova.

GLASGOW - Nakon što su vodeće dvije momčadi škotskog prvenstva, Hearts i Celtic remizirale, Rangers nije uspio smanjiti zaostatak na ljestvici. U posljednjem kolu 10. kola Rangers je na gostovanju protiv Dundee Uniteda odigrao 0:0. Hrvatski reprezentativac Dado Pršo odigrao je svih 90 minuta za Rangers. Na ljestvici vodi Hearts (26) ispred Celtica (23), Hiberniana (19) i Rangersa (17).

MOSKVA - U finalu ATP teniskog turnira u Moskvi ruski tenisač Igor Andrejev je pobijedio Nijemca Nicolasa Kiefera 5-7, 7-6 (3), 6-2.

STOCKHOLM - Amerikanac James Blake pobjednik je ATP teniskog turnira što se za nagradni fond od 680.000 eura igrao u Stockholmu. Blake je u finalnom susretu pobijedio Tajlanđanina Paradorna Srichaphana 6-1, 7-6 (6).

MOSKVA - Francuska tenisačica Mary Pierce pobjednica je WTA turnira Kremlin Cup u Moskvi svladavši u finalu Talijanku Francescu Schiavone sa 6:4, 6:3. Za 30-godišnju Pierce Moskva je drugi osvojeni turnir u sezoni u kojoj je u kolovozu slavila u San Diegu. Francuskinja je i osigurala nastup na WTA Mastersu u Los Angelesu, a u ponedjeljak će biti četvrta tenisačica svijeta, budući da je po bodovima preskočila Amelie Mauresmo i Justine Henin-Hardenne. U karijeri Pierce ima sada 18 osvojenih turnira.

BANGKOK - Češka tenisačica Nicole Vaidisova pobjednica je 170.000 USD vrijednog WTA turnira u Bangkoku svladavši u finalu Ruskinju Nadiu Petrovu 6:1, 6:7 (5), 7:5.

AMSTERDAM - Čuveni etiopski atletičar Haile Gebreselassie pobijedio je na maratonskoj utrci ulicama Amsterdam i to u najboljem ovosezonskom vremenu od 2 sata i 6.20 minuta. Gebreselassieu ipak nije uspjelo oboriti svjetski rekord (2h04:55), iako je na 35. kilometru bio brži od rekorda. Dosadašnji rezultat sezone u maratonu držao je Kenijac Felix Limo ((2h07:02) otprije sedam dana iz Chicaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙