FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisani sporazumi o suradnji RH i Crne Gore u poljoprivredi

PODGORICA, 18. listopada 2005. (Hina) - Ministri za poljoprivreduHrvatske i Crne Gore Petar Čobanković i Milutin Simović, potpisali suu utorak u Podgorici, u ime svojih vlada Sporazume o veterinarskoj isuradnji u zdravstvenoj zaštiti bilja.
PODGORICA, 18. listopada 2005. (Hina) - Ministri za poljoprivredu Hrvatske i Crne Gore Petar Čobanković i Milutin Simović, potpisali su u utorak u Podgorici, u ime svojih vlada Sporazume o veterinarskoj i suradnji u zdravstvenoj zaštiti bilja.

Sporazum o veterinarskoj suradnji, kako je objasnio crnogorski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Milutin Simović treba osigurati izravnu komunikaciju uprava iz tog područja i intenzivniji promet robe.

"Taj sporazum otvorit će barijere koje su postojale u prijašnjem razdoblju", rekao je Simović nakon potpisivanja.

Sporazum o fitosanitarnoj suradnji osigurat će promet ranog voća i povrća, rekao je hrvatski ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

On je kazao da su sporazumi, čija će primjena početi za mjesec dana, u funkciji povećanja opsega trgovine koja utječe na gospodarsku povezanost.

"To je važno za sve one koji se bave privredom i nas koji radimo u državnim institucijama. Bolja situacija privrede je pretpostavka za funkcioniranje države", objasnio je on.

Čobanković vjeruje da je ovo početak sveobuhvatne suradnje Hrvatske i Crne Gore u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, šumarstvu i vodoprivredi.

Čobanković je danas prisustvovao i otvaranju Četvrtog sajma poljoprivrede u Podgorici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙