FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 8. listopada

ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 8. listopada.
ZAGREB, 8. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 8. listopada.

ZAGREB - U povodu Dana neovisnosti brojna izaslanstva u jutarnjim satima položit će vijence i zapaliti svijeće za poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata kod Križa na Groblju branitelja i Krematoriju, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na Mirogoju i na Oltaru domovine na Medvedgradu. Vijence će položiti predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, izaslanstvo Vlade u kojemu će biti potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar financija Ivan Šuker, ministar obrane Berislav Rončević, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić i ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić, te izaslanstva MORH-a, Grada Zagreba, udruga iz Domovinskog rata i političkih stranaka.

GOSPIĆ - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković bit će na izložbi Jesen u Lici, kojom se želi predstaviti skrivene ljepote i bogatstvo ličkog kraja i pojačati tržište domaćih proizvoda. Tijekom dva dana izložbe bit će predstavljeni proizvodni potencijali poljoprivrednih gospodarstava, malih poduzetnika i svih proizvođača različitih prehrambenih, uporabnih i ukrasnih proizvoda koji čuvaju tradiciju ličkog kraja. Ta tradicionalna gospodarska i kulturno-umjetnička manifestacija okupit će oko 100 izlagača s područja Ličko-senjske županije (Gradska sportska dvorana u 12 sati).

NOVIGRAD - Drugi i završni dan XV. godišnje konferencije Zagrebačke burze posvećen je temama vezanima uz Zakon o računovodstvu i reviziji te zastoju u primjeni međunarodnih računovodstvenih standarda (IFRS-a), kao i očekivanu arhitekturu financijskog sustava EU 2010. godine. (10,00 sati, Hotel Maestral)

ZAGREB - Sjednica Velikog vijeća HSLS-a, nakon čega će biti održana konferencija za novinare (Zrinjevac 17 u 13 sati).

OSIJEK - Osnivačka skupština udruge Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje za Osječko-baranjsku županiju (Hrvatsko narodno kazalište, 11 sati).

OSIJEK - Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije održat će konferenciju za novinare o aktualno-političkoj situaciji u Osijeku (u 10 sati).

VARAŽDIN - U povodu završetka 35. Varaždinskih baroknih večeri bit će održana konferencija za novinare na kojoj će biti proglašeni dobitnici nagrada i najavljen program 36. baroknih večeri (Aleja kralja Zvonimira 1 u 10,30 sati).

RIJEKA - Svefranjevački susret južnoslavenske franjevačke konferencije u koju pripadaju Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija i Crna Gora, a na kojemu se očekuje oko 1500 sudionika. Generalni definitor Šime Samac, čija funkcija podrazumijeva zaduženje pri upravi svjetske franjevačke organizacije za južnoslavensku i zapadnoslavensku konferenciju, izvijestio je da tim skupom prvi put na svijetu počinju pripreme za obilježavanje 800 godina postojanja franjevaštva. Skup će početi okupljanjem u Perivoju Gospe Trsatske (Svetište Gospe Trsatske u 10 sati). Misu će predvoditi riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić. Poslijepodne na programu su predavanja o pojedinim aspektima franjevačkog reda.

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne/ navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙