FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mali dioničari Name uskoro u Državnom odvjetništvu o malverzacijama u Nami

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Udruga malih dioničara Name uskorobi trebala biti primljena na razgovor u Državnom odvjetništvu o stanjuu tom bivšem velikom lancu robnih kuća koji je završio u stečaju ikaznenim prijavama protiv stečajnog upravitelja Petra Milata, najavilisu danas predstavnici malih dioničara.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Udruga malih dioničara Name uskoro bi trebala biti primljena na razgovor u Državnom odvjetništvu o stanju u tom bivšem velikom lancu robnih kuća koji je završio u stečaju i kaznenim prijavama protiv stečajnog upravitelja Petra Milata, najavili su danas predstavnici malih dioničara.

Na sastanku s ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt, održanom 5. listopada, obećano nam je da će uskoro biti organiziran sastanak u Državnom odvjetništvu, a krim-policija već dva mjeseca obrađuje naše prijave o malverzacijama stečajnog upravitelja, istaknula je predsjednica udruge Marija Radošević na konferenciji za novinare.

Mali dioničari, kojima je preostalo još 12,77 posto dionica tvrtke, organizirat će idućeg tjedna prosvjede pred zgradama Name u Ilici i na Kvaternikovu trgu, te će pokušati doći i pred Vladu, rekla je Radošević.

Time žele potaknuti da se napokon rasplete klupko kriminala, korupcije i osobnih interesa koje je uništilo nekadašnjeg hrvatskog trgovačkog giganta.

Mali dioničari traže da mjerodavne ustanove ispitaju kako su prodavane nekretnine Name u stečaju te obustavu rasprodaje nekretnina dok se ne osiguraju mali dioničari.

Traže da se ispita tko je, primjerice, vlasnik tvrtke Valalta iz Rovinja kojoj je prodana jedna robna kuća po smiješnoj cijeni od 120 eura po četvornom metru, jer sumnjaju da je ona zapravo u vlasništvu stečajnog upravitelja Milata i izvršnog direktora Name Seada Malkoča.

Mali dioničari optužuju Milata i da je, koristeći kao paravan tvrtku svojega sina, sebi isplaćivao plaću od 30.000 kuna, iako kao stečajni upravitelj može primati najviše 12.000 kuna.

Iz Milata stoji Trgovački sud u Zagrebu koji mu je dodijelio da vodi 12 stečajnih postupaka, a pored toga je vlasnik triju privatnih tvrtki, ustvrdila je bivša radnica Name Jaka Herceg.

Također je optužila Milata da joj je dao otkaz iako je majka troje djece, pa sad živi bez ikakvih prihoda.

O svemu tome nastojala sam razgovarati s općinskom državnom odvjetnicom u Zagrebu Vesnom Abramović, no ona nije željela ništa poduzeti. Sada, nakon obećanja ministrice pravosuđa, očekujem da će se Državno odvjetništvo ozbiljno pozabaviti prijavama malih dioničara, istaknula je Herceg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙