FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

75 godina Tvornice čarapa Jadran

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Tvornica čarapa Jadran Zagreb 75.godišnjicu utemeljenja i početka rada obilježava preseljenjem na novulokaciju te tehnološkim i dizajnerskim unapređenjima, istaknuo jedanas generalni direktor Jadrana Živko Žužul na prigodnoj svečanostiobilježavanja godišnjice Jadrana.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Tvornica čarapa Jadran Zagreb 75. godišnjicu utemeljenja i početka rada obilježava preseljenjem na novu lokaciju te tehnološkim i dizajnerskim unapređenjima, istaknuo je danas generalni direktor Jadrana Živko Žužul na prigodnoj svečanosti obilježavanja godišnjice Jadrana.

Najveći izazov za Jadran, uz preseljenje sa stare lokacije u Supilovoj ulici u ulicu Vinka Žganeca u zagrebačkoj Dubravi, bio je nestanak zatvorenog domaćeg tržišta i oštra borba za poziciju na tržištu sa inozemnim tvrtkama, rekao je Žužul. Zbog toga je, kako je rekao, tvrtka promijenila odnos prema poslovanju prihvaćajući nove tržišne i marketinške trendove.

Jadran je jedno od rijetkih poduzeća koje je kroz pretvorbu i privatizaciju prošlo potpuno zakonito, dometnuo je predsjednik Nadzornog odbora Vinko Barišić, o čemu po njegovim riječima svjedoče pozitivna mišljenja Državne revizije.

Tvrtka Jadran proizvodi oko 15 milijuna pari čarapa godišnje. Od toga ženske čarape imaju udio od 80 posto, a preostali dio čine muške i ženske čarape.

Polovicu proizvodnje Jadran plasira u Hrvatskoj čime pokriva 30 posto ukupno prodanih čarapa na domaćem tržištu, dok drugu polovicu izvozi i to proizvode iz lohn aranžmana u Njemačku, Nizozemsku, Austriju i Švedsku, a pod svojom robnom markom u Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju. Izvoz pretežno čini ženski program.

Temeljni kapital Jadrana je 42,49 milijuna kuna. Ukupni prihod u 2004. godini iznosio je 82,53 milijuna kuna, a dobit 4,07 milijuna kuna.

Tvrtka ima 365 zaposlenih. Najveći dioničar sa 23,76 posto dionica je Bamatex d.o.o., Fokus Medical ima 21,64 posto, a Hrvatski fond za privatizaciju 19,82 posto. Fond Lucidus drži 10 posto dionica, Libertas osiguranje 9,17 posto, a mali dioničari 15,61 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙