FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naslovnica Rolling stonea s Lennonom najbolja u posljednjih 40 godina

NEW YORK, 18. listopada 2005. (Hina/AP) - Američka udruga izdavačačasopisa objavila je da je naslovnica Rolling stonea s Johnom Lennonomi Yoko Ono najbolja naslovnica nekog časopisa u posljednjih 40godina.
NEW YORK, 18. listopada 2005. (Hina/AP) - Američka udruga izdavača časopisa objavila je da je naslovnica Rolling stonea s Johnom Lennonom i Yoko Ono najbolja naslovnica nekog časopisa u posljednjih 40 godina.

Nekoliko dana prije nego je ubijen, John Lennon je zajedno s Ono pozirao čuvenoj fotografkinji Annie Liebovitz. Jedna od tih fotografija, na kojoj se vidi kako odjevena Ono grli i ljubi Lennona koji na sebi nema odjeće, izabrana je za naslovnicu broja Rolling stonea koji je izašao mjeseca dana nakon ubojstva bivšeg člana Beatlesa u prosincu 1980. godine.

Žiri u kojem su sudjelovali izdavači, umjetnici i dizajneri, proglasio je tu naslovnicu najboljom u posljednih 40 godina. Na drugom je mjestu naslovnica Vanity Faira s trudnom Demi Moore u kolovozu 1991. godine, a slijedi fotografija boksača Muhammada Alija objavljena na naslovnici Esquirea u travnju 1968. godine.

Popis najboljih naslovnica uključuje i fotografije napada na New York 11. rujna, Vijetnamskog rata, te fotografiju Katiti Korunde, prve crnkinje koja se našla na prvoj stranici nekog američkog nacionalnog ženskog časopisa - na naslovnici Glamoura iz kolovoza 1968. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙