FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Francusko odličje Jany Hansal, predsjednici "Deše"

DUBROVNIK, 17. listopada 2005. (Hina) - Francuski veleposlanik uHrvatskoj Francois Saint-Paul večeras je u Dubrovniku predsjedniciUdruge "Deša" Jany Hansal uručio odličje Viteza nacionalnog reda zazasluge kojim ju je odlikovala Republika Francuska.
DUBROVNIK, 17. listopada 2005. (Hina) - Francuski veleposlanik u Hrvatskoj Francois Saint-Paul večeras je u Dubrovniku predsjednici Udruge "Deša" Jany Hansal uručio odličje Viteza nacionalnog reda za zasluge kojim ju je odlikovala Republika Francuska.

To odličje Jany Hansal dodijeljeno je za doprinos za suradnju Udruge "Deša" s brojnim francuskim udrugama u tijeku Domovinskog rata i nakon njega. U početku Domovinskog rata Jany Hansal je pokrenula više dobrotvornih akcija, posebno za pomoć ženama izbjeglicama, a 1993. osnovala je udrugu "Deša".

U proteklih desetak godina ta je udruga okupila više od 1500 osoba koje sudjeluju u brojnim projektima poboljšanja položaja žena, potičući njihovu ekonomsku integraciju.

Jany Hansal priredila je tri izložbe ručnih radova u Bruxellesu, Parizu i Bonnu, potaknula je uzgoj dudova svilca u Konavlima, što je danas turistička atrakcija. Preko "Deše" je surađivala s brojnim lokalnim i vladinim udrugama, među kojima su, kazao je francuski veleposlanik, posebno važne one u Francuskoj: Katolički komitet protiv gladi i za razvoj, Nacionalna federacija "Solidarnost žene", Veleposlanstvo djece u Versaillesu, Udruga "Susreti sjever - jug" i brojne druge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙