FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 4,30 sati.
ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Cijene Ininih derivata ostaju nepromijenjene, priopćila je sinoć Ina. Super 98 i dalje stoji 8,30 kuna po litri, eurosuper 95 je 7,98 kn/l, super 95 stoji 7,93 kn/l, a super plus 98 košta 8,50 kn/l. Eurodizel stoji 7,40 kn/l, dizel je 7,30 kn/l, a eurodizel - plavi košta 4,48 kn/l. Cijena loživa ulja ekstra lakog je 4,65 kuna za litru.

KARLOVAC - Predsjednik karlovačkoga Gradskog vijeća Ivan Tudić (HSU) priopćio je jučer da njegov potpis na Sporazum s HDZ-om o zajedničkom djelovanju u Gradskom vijeću, kojim je prije regulirana provedba programa za pomoć umirovljenicima, ne znači da prelazi u vladajuću koaliciju HDZ - HSLS - DC i HSP. Napominje da je i dalje član Hrvatske stranke umirovljenika i da će djelovati u skladu s odlukama HSU-a. Tudić je priopćio da je zbog "neopreza i političkog neiskustva" potpisao taj sporazum isključivo "kao predsjednik Gradskog vijeća, a ne u ime HSU-a" i to zato da bi "dao potporu sadašnjoj vlasti u osiguranju pomoći najugroženijem dijelu karlovačkih umirovljenika". Tim je sporazumom stavljen van snage onaj sporni iz srpnja koji su potpisali predsjednik karlovačkog HDZ-a i ministar Branko Vukelić te vijećnik karlovačkog HSU-a Franjo Capan u kojem je bila i odredba o dvadeset tisuća kuna mjesečno za funkcioniranje HSU-a.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede jučer je donijelo Naredbu kojom se zabranjuje uvoz peradi, kako domaće, tako i divlje te njihovih proizvoda iz Turske i Rumunjske. Time je zbog prevencije širenja ptičje gripe, zabrana uvoza i provoza peradi u Hrvatsku proširena na 15 zemalja. Ministarstvo poljoprivrede donijelo je odluku i da se ovaj tjedan krene u monitoring i ispitivanja zdravstvenog stanja slobodno živućih i migratornih ptica. Monitoring će obuhvatiti sva prirodna staništa na kojima ptice obitavaju ili se zadržavaju. Riječ je o svim vodenim površinama, kojih je u Hrvatskoj 20-tak, uključujući i ribnjake.

GUDOVAC - Braniteljska zadruga "Hrvatska gruda" u Gudovcu pokraj Bjelovara počela je žetvu soje na 214 hektara kojoj je nazočila i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja, i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Proizvodnju soje ta je zadruga, osnovana prošle godine, ugovorila s kanadskom tvrtkom Prograin, a ispuni li uvjete nakon testiranja, soju će izvoziti u Kanadu i Japan. Ministrica Jadranka Kosor istaknula je kako je "Hrvatska gruda" primjer uspješnosti zadruga hrvatskih branitelja te kako će Ministarstvo branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti pomoći zadrugarima kako bi uspjeli i udvostručiti ulaganje u njih jer su zadruge uspješne ne samo u zapošljavanju nego i u proizvodnji.

ZAGREB - Francuski veleposlanik u Zagrebu Francois Saint Paul uručio je sinoć odličje časnika Akademskih palmi istaknutu hrvatskom povjesničaru Dragi Roksandiću za izvanredne zasluge za razvoj francusko-hrvatskih odnosa u znanosti i kulturi. To visoko odličje Roksandiću je dodijelila Republika Francuska. Uručivši odličje, francuski je veleposlanik zahvalio Roksandiću na velikom doprinosu u povezivanju dviju zemalja, osobito u području znanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙