FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorač: predsjednik Mesić i ministar Rončević u posjetu vojnicima koji čiste kanale

PODGORAČ, 17. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić iministar obrane Berislav Rončević, sa suradnicima, posjetili supopodne podgoračku općinu, na području koje, pogođenu poplavama,Hrvatska vojska čisti kanale.
PODGORAČ, 17. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić i ministar obrane Berislav Rončević, sa suradnicima, posjetili su popodne podgoračku općinu, na području koje, pogođenu poplavama, Hrvatska vojska čisti kanale.

Predsjednik Mesić je izrazio zadovoljstvo poslom koji je vojska obavila do sada.

"Akcija je usklađena s Hrvatskim vodama na kojima je red da obave svoj dio posla. Na najkritičnijim mjestima izvađeni su panjevi i posječeno drveće i sada su na redu Hrvatske vode", kazao je predsjednik Mesić. Istaknuo je kako više ne bi smjelo biti poplava na podgoračkom području, jer su zahvati obavljeni na ključnim i kritičnim mjestima.

Ministar obrane Berislav Rončević rekao je da se ponosi pripadnicima HV-a koji su obavili sjajan posao, jer je do sada već očišćeno 20 kilometara kanala. To je, dodao je, uloga civilne obrane, odnosno vojska nadopunjuje kapacitete civilnog društva kad su nedostatni.

Cilj akcije je uspostaviti normalno stanje, a onda su lokalna samouprava i korisnici poljoprivredne zemlje obvezni čistiti kanalsku mrežu 3. i 4. kategorije.

Ponovio je da Hrvatske vode određuju prioritete, a vojsku su za rad uvježbali zaposlenici Hrvatskih šuma. U akciju će, najavio je ministar, biti uključeno još ljudi i tehnike, a trajat će sve dok dopusti vrijeme.

Predsjednik i ministar sastali su se i s vodstvom podgoračke općine. Na sastanku je, kazao je načelnik Goran Đanić, bilo riječi o mogućnosti da država iz proračuna uloži u kanalizacijsku i vodovodnu mrežu na području podgoračke općine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙