FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fini: S Hrvatskom neće biti grešaka kao sa Slovenijom

LJUBLJANA, 16. listopada 2005. (Hina) - Glede pitanja esula Italijaneće s Hrvatskom ponoviti pogreške koje je napravila pri ulaskuSlovenije u Europsku uniju, izjavio je u subotu na večer napredizbornom skupu u Trstu Gianfranco Fini, potpredsjednik talijanskevlade i ministar vanjskih poslova, piše u nedjelju piše "Primorskidnevnik", list koji u Trstu izlazi na slovenskom jeziku.
LJUBLJANA, 16. listopada 2005. (Hina) - Glede pitanja esula Italija neće s Hrvatskom ponoviti pogreške koje je napravila pri ulasku Slovenije u Europsku uniju, izjavio je u subotu na večer na predizbornom skupu u Trstu Gianfranco Fini, potpredsjednik talijanske vlade i ministar vanjskih poslova, piše u nedjelju piše "Primorski dnevnik", list koji u Trstu izlazi na slovenskom jeziku.

Fini je kao predsjednik u Berlusconijevu koaliciju uključene stranke Nacionalna alijansa, koja se bori za naklonost esulskih organizacija i njihove glasove, rekao da se esuli ne moraju bojati da Hrvatska prije ulaska u EU neće "podmiriti svoje dugove", kako je to po njegovoj ocjeni uspjelo Sloveniji.

Fini je, navodi "Primorski dnevnik", rekao da je za pogreške u rješenju za tzv. esulsku imovinu u Sloveniji kriva "bojažljiva i površna ljevica", aludirajući tako na nekadašnju vladu Romana Prodija koja je dopustila da se to pitanje riješi liberalizacijom tržišta nekretninama u Sloveniji pri ulasku u EU, a ne bilateralnim uvjetovanjem ratifikacije slovenskog pristupnog ugovora ili vraćanjem te imovine u naturi.

Kako piše spomenuti list, Fini je rekao da se to s Hrvatskom ni u kojem slučaju neće dogoditi i da će Rim to pitanje nastojati riješiti sa Zagrebom u okviru pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙