FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZV: Završava međunarodni sajam "Ambienta 2005."

ZAGREB, 16. listopada 2005. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu večeraszavršava 32. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja iprateće industrije "Ambienta 2005.".
ZAGREB, 16. listopada 2005. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu večeras završava 32. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2005.".

Na toj specijaliziranoj sajamskoj priredbi, koja traje od 12. listopada, sudjelovalo je više od 600 izlagača. Više od polovice bili su strani izlagači iz 28 država.

"Ambineta" se odvijala kroz pet tematskih cjelina - Namještaj za stanovanje, Kuhinje i kupaonice, Uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata, Proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje te Repromaterijali, strojevi i alati za drvnu industriju.

Prilikom otvaranja "Ambiente" hrvatski premijer Ivo Sanader naglasio je kako je jedna od vodećih vladinih zadaća konačno se obračunati s onima koji desetljećima iz Hvatske izvoze trupce, poluproizvode i sirovine, a onda od tih trupaca i sirovina uvoze namještaj.

Promjena postojeće proizvodne strukture u korist finalnih proizvoda, modernizacija tehnologije, kooperacija domaćih proizvođača, ulaganje u dizajn, marketing i slično, neke su od mjera koje je premijer najavio za povećanje konkurentnosti domaće drvoprerađivačke industrije.

Osim izložbenog dijela, u sklopu "Ambiente" održano je nekoliko popratnih stručnih skupova, među kojima se izdvaja "Poslovni klub", tradicionalni razgovor drvoprerađivača s predstvnicima hrvatske Vlade.

Tema razgovora bila je perspektiva šumarstva, drvne industrije i proizvodnje papira u proširenoj EU.

Održan je i znanstveni simpozij o energetici drvne industrije te međunarodno savjetovanje o namještaju i opremanju prostora.

U petak, 14. listopada, dodijeljene su nagrade za najuspješniji proizvod te nagrade izlagačima za uspješnost nastupa na "Ambienti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙