FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena "Ambienta 2005"

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) usrijedu je otvoren 32. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeguređenja i prateće industrije "Ambienta 2005", na kojoj se do 16.listopada predstavlja više od 600 izlagača od kojih je više odpolovice iz 28 stranih zemalja.
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) u srijedu je otvoren 32. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2005", na kojoj se do 16. listopada predstavlja više od 600 izlagača od kojih je više od polovice iz 28 stranih zemalja.

Otvarajući Ambientu, premijer Ivo Sanader je poručio da je jedna od većih zadaća Vlade konačno obračunati s onima koji desetljećima iz Hrvatske izvoze trupce, poluproizvode i sirovine, a onda od tih trupaca i sirovina uvoze namještaj.

"S tim lobijem moramo obračunati", poručio je Sanader.

Ističe da Hrvatska još uvijek nema svoj drvno-prerađivački identitet i prolazi kroz težak i skup proces restrukturiranja i prilagodbe uvjetima na svjetskom tržištu.

Započinjanjem pregovora o ulasku u EU, hrvatske će se tvrtke za nekoliko godina naći u istim uvjetima kao i tvrtke iz zemalja članica, rekao je Sanader, poručujući da to vrijeme treba iskoristiti za pripremu za tu veliku tržišnu utakmicu i otvaranje tržišta od pola milijarde ljudi.

Mi već jesmo u toj utakmici, a formalno pristupanje bit će potvrda da možemo sudjelovati u više poslova, kazao je Sanader, objašnjavajući da će ulaskom u EU i hrvatski poduzetnici i tvrtke moći sudjelovati na natječajima u svim zemljama članicama EU.

Dužnost je svih članica EU-a, pa će biti i Hrvatske, javne nabave obznaniti na Internetu, na što će se moći prijaviti tvrtke iz svih zemalja članica i tu je isključivo presudan kriterij tržišta, rekao je premijer.

Predstavnicima drvne i drvno-prerađivačke industrije premijer je najavio da će se u proračunu za iduću godinu probati osigurati i dodatna sredstva. Vlada je ove godine osigurala gotovo milijun kuna za sudjelovanje drvno-prerađivačkih tvrtki na sajmovima, a u proračunu za iduću godinu probat će se osigurati dodatna sredstva, kazao je.

Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2005." se odvija kroz pet tematskih cjelina - Namještaj za stanovanje, Kuhinje i kupaonice, Uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata, Proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje te Repromaterijali, strojevi i alati za drvnu industriju.

Sajam prati i niz stručno popratnih skupova, među kojima i Poslovni klub, tradicionalni razgovor gospodarstvenika drvnoprerađivačke grane s predstavnicima Vlade.

Organizatori očekuju da će Ambientu obići više od 50.000 posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙