FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija o prekjučerašnjem izgredu na Glavnom kolodvoru

ZAGREB, 16. listopada 2005. (Hina) - Policijska uprava zagrebačkaizvijestila je danas da su privedena četvorica hrvatskih državljana(1983., 1988., 1987., 1988.) zbog osnovane sumnje da su u petak, u23,40 sati, na Glavnom kolodvoru kantama za smeće, kamenim blokovima idrugim predmetima razbili stakla vagona vlaka koji prometuje narelaciji Ljubljana-Solun, i u vagon ubacili nekoliko zapaljivih bakljitzv. bengalki, pri čemu je izbio požar te je troje putnika lakšeozlijeđeno.
ZAGREB, 16. listopada 2005. (Hina) - Policijska uprava zagrebačka izvijestila je danas da su privedena četvorica hrvatskih državljana (1983., 1988., 1987., 1988.) zbog osnovane sumnje da su u petak, u 23,40 sati, na Glavnom kolodvoru kantama za smeće, kamenim blokovima i drugim predmetima razbili stakla vagona vlaka koji prometuje na relaciji Ljubljana-Solun, i u vagon ubacili nekoliko zapaljivih baklji tzv. bengalki, pri čemu je izbio požar te je troje putnika lakše ozlijeđeno.

Protiv te četvorice, od kojih su dvojica maloljetnika, podnesen je Zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka.

Osumnjičeni (1983., 1987.) su jučer privedeni sucu za prekršaje, dok su maloljetnici (obojica rođeni 1988.) odvedeni u Dom za djecu i mladež, a danas bi trebali biti dovedeni sucu za prekršaje.

Nakon provedenog prekršajnog postupka nad spomenutom četvoricom izgrednika bit će provedena i kriminalistička obrada zbog kažnjivog djela dovođenja u opasnost.

Kako je policija izvijestila, u prekjučerašnjem incidentu sudjelovalo je 15-ak osoba, od kojih su šestorica identificirana. Od njih šestorice četvorica su privedena, a protiv dvojice je raspisana tjeralica.

Danas je u Prvu policijsku postaju svojevoljno došao i hrvatski državljanin (1984.) koji je također sudjelovao u navedenom događaju i bio na tjeralici, te će biti priveden sucu za prekršaje, a zatim i na kriminalističku obradu.

Policija je također izvijestila da su identificirani izgrednici već poznati policiji zbog nasilničkih djela te da pripadaju navijačkoj skupini Bad Blue Boys.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙