FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP motociklizam: Rossiju peti naslov zaredom

SEPANG, 25. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Talijanski motociklistValentino Rossi po peti put zaredom osigurao je naslov svjetskogprvaka u najjačoj kategoriji nakon što je zauzeo drugo mjesto u utrciza Veliku nagradu Malezije u Sepangu.
SEPANG, 25. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Talijanski motociklist Valentino Rossi po peti put zaredom osigurao je naslov svjetskog prvaka u najjačoj kategoriji nakon što je zauzeo drugo mjesto u utrci za Veliku nagradu Malezije u Sepangu.

Rossiju je za osiguranje naslova dvije utrke prije kraja sezone bilo doboljno da osvoji jedno od prva četiri mjesta u Maleziji što je s lakoćom ostvario, čime je ponovio uspjeh Australca Micka Doohana koji je osvojio pet naslova zaredom u klasi do 500 ccm od 1994. do 1998. godine. Rekord od sedam uzastopnih naslova drži Talijan Giacomo Agostini, svjetski prvak od 1966. do 1972.

Osim pet naslova u najjačoj klasi (500 ccm i motoGP) Rossi ima i po jedan naslov u kategoriji do 125 ccm (1997), te do 250 ccm (1999).

Uspješniji od Rossija, sada sedmerostrukog svjetskog prvaka, u povijesti motociklizma su samo Agostini (15 naslova), Španjolac Angel Nieto (13), te Britanac Mike Hailwood i Talijan Carlo Ubbiali (oba po devet).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙