FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođena kći nizozemskog milijardera

AMSTERDAM, 15. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Otmičari, koji su svojuotkupninu umjesto u novcu zahtjevali u kokainu, oslobodili su učetvrtak kćer nizozemskog milijardera koju su zatočenom držali dvadana, objavila je policija.
AMSTERDAM, 15. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Otmičari, koji su svoju otkupninu umjesto u novcu zahtjevali u kokainu, oslobodili su u četvrtak kćer nizozemskog milijardera koju su zatočenom držali dva dana, objavila je policija.

Claudia Melchers (37) oslobođena je neozlijeđena u gradu Arnhemu, na istoku Nizozemske, tijekom noći na četvrtak, objavio je glavni inspektor amsterdamske policije Willem Woelders.

Woelders je rekao da je policija u obiteljskoj kući Melcherovih u bogatom amsterdamskom predgrađu pronašla poruku na engleskom jeziku kojom otmičari traže 300 kilograma kokaina za puštanje bogate nasljednice. Tolika količina kokaina ima uličnu vrijednost 15 milijuna eura, objavili su nizozemski mediji.

Woeldres je rekao da ne zna je li netko predao traženi kokain, ali je naglasio da ni policija niti obitelji nisu kontaktirali s otmičarima.

"Gospođa Melchers ne zna zašto je puštena, a ne znamo niti mi", rekao je Woelders.

Claudia je kćerka Hansa Melchersa, jednog od najbogatijih ljudi u Nizozemskoj i vlasnika kemijske tvrtke Melchemie. Imovina mu je procijenjena na 460 milijuna eura.

Obitelj Melchers je u priopćenju objavila da je "presretna" ponovnim susretom s Claudijom. "Nije bilo nikakva kontakta s otmičarima. Nikakav novac ili druga roba nisu predani u zamjenu za njezino oslobađanje", navodi se u priopćenju.

Claudia je oteta u ponedjeljak navečer iz svoga stana. Trojica naoružanih napadača su upala u stan, svezali je i odnijeli iz kuće u plastičnom kovčegu. Poslije je prevezena na nepoznato mjesto i dva dana kasnije puštena u Arnhemu. Policija traga za otmičarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙