FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mangold: Politika i gospodarstvo imaju puno zajedničkih točaka

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Politika i gospodarstvo imajupuno zajedničkih točaka i upravo zato je važan dijalog izmeđupredstavnika političkog i gospodarskog svijeta, a u ovom trenutku nepostoji bolje mjesto od Hrvatske za razgovor gospodarstva i politike,kazao je u petak u Zagrebu Klaus Mangold, koordinator skupinepredstavnika europskih kompanija i predsjednik Odbora za gospodarskeodnose s istočnom Europom krovnog udruženja Njemačkog gospodarstva, teizvršni savjetnik predsjednika uprave DaimlerChryslera.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Politika i gospodarstvo imaju puno zajedničkih točaka i upravo zato je važan dijalog između predstavnika političkog i gospodarskog svijeta, a u ovom trenutku ne postoji bolje mjesto od Hrvatske za razgovor gospodarstva i politike, kazao je u petak u Zagrebu Klaus Mangold, koordinator skupine predstavnika europskih kompanija i predsjednik Odbora za gospodarske odnose s istočnom Europom krovnog udruženja Njemačkog gospodarstva, te izvršni savjetnik predsjednika uprave DaimlerChryslera.

Posljednjeg dana 12. sastanka predsjednika srednjoeuropskih država u Zagrebu, koji se od četvrtka do subote održava u Zagrebu, održat će se poslovni dijalog između predstavnika dvadesetak vodećih europskih kompanija i predsjednika država srednje Europe. Takve gospodarske skupove na posljednja je dva summita srednjoeuropskih predsjednika u Salzburgu i Mamaiji organizirala Njemačka, tako da oni već postaju tradicionalni.

"Vrlo je važno da imamo mogućnost dijaloga s predsjednicima, jer iz iskustva znamo da je to dobra prilika za bolje međusobno razumijevanje, a gospodarstvo i politika imaju i puno zajedničkih pitanja", kazao je Mangold.

"U ovom trenutku, ne postoji bolje mjesto od Hrvatske za razgovor gospodarstva i politike o izazovima proširenja Europske unije. Europski poslovni svijet u punoj mjeri podupire što skoriji pristup Hrvatske Europskoj uniji", rekao je Mangold.

"Gospodarstvenici koji sudjeluju na susretu predstavljaju kompanije s ukupno 1,5 milijuna zaposlenih i ukupnim prometom od preko 400 milijardi eura", kazao je Mangold. Riječ je o kompanijama s područja energetike, automobilske industrije, informacijske tehnologije i komunikacija, trgovine, financijskih usluga i infrastrukture.

Srednjoeuropski predsjednici i predstavnici dvadesetak europskih tvrtki u subotu će, kako je kazao Mangold, izmijeniti mišljenja o proširenju EU, razgovarati o tržišnoj konkurentnosti Europe i ostatka svijeta, o velikim zahtjevima za poboljšanjem infrastrukture pogotovo u novim članicma EU-a, o suradnji u području energetike, poboljšanju obrazovanja u novim članicama, o borbi protiv korupcije, te reformi socijalnog sustava.

Predstavnici europskih tvrtki u petak će poslijepodne o poslovnim perspektivama Hrvatske i o tome kako se Hrvatska može što prije pripremiti za EU razgovarati s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom te resornim ministrima.

"S predstavnicima Vlade razgovarat ćemo o svemu, i o korupciji i o problemima ulaganja u Hrvatsku. Imamo popis slabih i jakih točaka", rekao je Mangold.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙