FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnić: dobrovoljni darivatelji krvi pogođeni uvođenjem administrativne pristojbe

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog Crvenogkriža (HCK) Jadranko Crnić izjavio je danas kako su uvođenjemadministrativne pristojbe u zdravstvu iznimno pogođeni dobrovoljnidarivatelji krvi koji se u nekim gradovima spremaju na javneprosvjede.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa (HCK) Jadranko Crnić izjavio je danas kako su uvođenjem administrativne pristojbe u zdravstvu iznimno pogođeni dobrovoljni darivatelji krvi koji se u nekim gradovima spremaju na javne prosvjede.

Crnić je na konferenciji za novinare istaknuo da je 120.000 dobrovoljnih darivatelja krvi povrijeđeno uvođenjem obveze plaćanja pristojbe, pogotovo jer su oslobođeni plaćanja participacije.

"Oni nisu ništa tražili za sebe, a nemoguće je saznati koliko je ljudi ozdravilo zahvaljujući njima", kaže Crnić te dodaje kako nije siguran da će uvođenje takse rezultirati s više novca u zdravstvu, kao što zakonodavac želi.

"Darivatelji se ne bune iz sebičnih razloga, jer njima najmanje trebaju liječnici budući da darivatelj krvi može biti samo zdrav čovjek", kaže Crnić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙