FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nepravilnosti u otkupu jabuka

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva apelira na sve proizvođače jabuka kojiimaju problema s otkupom, odnosno, koji su izloženi ucjenjivanju odstrane otkupljivača da to jave u resorno ministarstvo.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva apelira na sve proizvođače jabuka koji imaju problema s otkupom, odnosno, koji su izloženi ucjenjivanju od strane otkupljivača da to jave u resorno ministarstvo.

Naime, prema informacijama koje ovih dana dolaze u Ministarstvo od nekih voćara, otkupljivači pokušavaju izigravati model otkupa, izravno ucjenjujući proizvođače.

Tako je primjerice, jedan otkupljivač ponudio proizvođaču zajamčenu cijenu od 2,20 kn/kg, ali je zahtijevao od proizvođača da mu ispostavi fakturu umanjenu za znatnu količinu stvarno isporučenih jabuka.

Ovakve i slične ucjene Ministarstvo će, kako su istaknuli, najstrože sankcionirati.

Ministarstvo od ove godine sufinancira troškove otkupa i skladištenja jabuka I. klase, a do 10. studenog ovim modelom otkupa planiran je otkup 18.000 tona jabuka.

Model sufinanciranja za jabuke, kako su pojasnili u Ministarstvu, uveden je kako bi se domaćim proizvođačima zajamčila prihvatljiva cijena i omogućio plasman jabuka.

Zainteresirani otkupljivači dužni su isplatiti minimalnu otkupnu cijenu od 2,20 kn/kg.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙