FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Horkić pobjednik ljetnoga ciklusa natječaja SMS Poezija

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Dragutin Horkić pobjednik jeljetnog ciklusa literarnoga natječaja SMS Poezija koji je u lipnjupokrenuo Međunarodni institut za književnost u suradnji sa zagrebačkomtvrtkom za razvoj mobilnih aplikacija Mobart.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Dragutin Horkić pobjednik je ljetnog ciklusa literarnoga natječaja SMS Poezija koji je u lipnju pokrenuo Međunarodni institut za književnost u suradnji sa zagrebačkom tvrtkom za razvoj mobilnih aplikacija Mobart.

Na natječaj je pristiglo 500-tinjak pjesama, najviše ljubavne tematike, a povjerenstvo sastavljeno od profesora hrvatskoga jezika i književnosti odlučilo se za pjesmu Dragutina Horkića (Otac je pronašao kompas/Sin je po kompasu plovio/Unuk je kompas izgubio/Pa opet plovimo po zvijezdama).

Je li riječ o ljetno-morskoj temi ili je ljubav najdraža preokupacija naših pjesnika uvjerit ćemo se u predstojećem, jesenskom ciklusu, napominje organizator.

Dragutin Horkić (Slavonski Brod, 1925.) završio je Filozofski fakultet u Zagrebu, višegodišnji je novinar i urednik na Hrvatskom radiju (Radio Zagrebu). Piše prozu i dramske tekstove, prevodi s engleskog, ruskog i njemačkog. Dobitnik je Galovićeve nagradu za književno djelo sa zavičajnom tematikom (2001.).

Natječaj za jesenski ciklus SMS Poezije traje do 21. prosinca. Svaki sudionik može sudjelovati s neograničenim brojem različitih pjesama. Maksimalan broj znakova pjesme je 320, a minimalan 30. Prvih desetero plasiranih pjesama ulazi u izbor za godišnju nagradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙