FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI. uputio pozdrave Fidelu Castru

HAVANA, 12. listopada 2005. (Hina/AFP) - Kubanski predsjednik FidelCastro primio je u Havani talijanskog kardinala Tarcisia Bertonea kojimu je prenio pozdrave pape Benedikta XVI., doznaje se u srijedu izcrkvenih izvora.
HAVANA, 12. listopada 2005. (Hina/AFP) - Kubanski predsjednik Fidel Castro primio je u Havani talijanskog kardinala Tarcisia Bertonea koji mu je prenio pozdrave pape Benedikta XVI., doznaje se u srijedu iz crkvenih izvora.

"Kardinal Bertone je boravio prošlog tjedna na Kubi i otišao je u ponedjeljak nakon susreta s predsjednikom Fidelom Castrom", rekao je jedan dužnosnik apostolske nuncijature.

Na poziv biskupije Santa Clara, kardinal Bertone, nadbiskup Genove bio je u pastoralnom posjetu od 3. do 10. listopada, precizirao je taj dužnosnik.

Taj posjet se zbio nedugo nakon žive polemike između kubanske crkve i vlasti koju je izazvala izjava kubanskog veleposlanika u Vatikanu, Raula Roa koji je doveo u pitanje "neke kubanske biskupe koji su", drži on "puno bliži ljudima u Miamiju nego kubanskim iseljenicima".

Kardinal Ortega je oštro reagirao na tu izjavu koju je ocijenio "sramotnom i lažnom".

To je prvi incident te vrste nakon povijesnog posjeta pape Ivana Pavla II Kubi u siječnju 1998. koji je omogućio da se ponovno dozvole vjerske procesije na komunističkom otoku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙