FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI. primio dvojicu rabina

RIM, 15. rujna 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. primio je u četvrtak upapinskom ljetnikovcu u Castelgandolfu pokraj Rima dvojicu glavnihizraelskih rabina koji su ga pozvali u posjet Jeruzalemu.
RIM, 15. rujna 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. primio je u četvrtak u papinskom ljetnikovcu u Castelgandolfu pokraj Rima dvojicu glavnih izraelskih rabina koji su ga pozvali u posjet Jeruzalemu.

Papa je primio Shlomoa Moshea Amara, glavnog rabina Sefarda i Yonu Metzgera, glavnog rabina Aškenaza koji su ga, kako se doznaje iz izraelskih izvora, pozvali u posjet Jeruzalemu, no o datumu posjeta za sad nije bilo riječi.

Vatikanski izvori nisu objavili dodatne informacije, već je ured za tisak Svete Stolice objavio samo jednu rečenicu u kojoj se kaže da je Benedikt XVI. primio dvojicu rabina.

Posjet je organiziran u sklopu obilježavanja 40. obljetnice donošenja povijesnog dokumenta, deklaracije Nostra Aetate, posvećene odnosima Katoličke crkve s nekršćanskim religijama, objavljene 28. listopada 1965. godine.

Prema izraelskim izvorima dvojica rabina zatražila su daljnju vatikansku osudu svih oblika terorizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙