FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka Miele u Hrvatskoj u godinu dana povećala prodaju 40 posto

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Njemački proizvođač kućanskihuređaja, tvrtka Miele, u godinu dana od otvaranja tvrtke u Zagrebupovećala je za 40 posto prodaju svojih proizvoda na hrvatskom tržištu,kazao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Miele Hrvatskad.o.o. Konrad Adelmann.
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Njemački proizvođač kućanskih uređaja, tvrtka Miele, u godinu dana od otvaranja tvrtke u Zagrebu povećala je za 40 posto prodaju svojih proizvoda na hrvatskom tržištu, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Miele Hrvatska d.o.o. Konrad Adelmann.

Godišnje taj proizvođač u Hrvatskoj proda oko pet tisuća raznih kućanskih uređaja, a najviše perilica za rublje i suđe te usisavača.

Iako su cijene njihovih uređaja u rangu viših na tržištu, Adelmann kaže da kvaliteta proizvoda opravdava cijenu te da se time planiraju boriti s konkurencijom, kako to čine i u ostalih 35 zemalja svijeta u kojima posluju.

U Hrvatskoj su tvrtku, koja danas zapošljava 14 djelatnika, otvorili jer su, kaže, prepoznali potencijal tržišta. Prije mjesec dana u Zagrebu je otvoren i prodajni centar, a njihove proizvode u Hrvatskoj prodaje i 80 trgovina-partnera.

Na današnjoj je konferenciji predstavljen i novi uređaj tvrtke Miele, parna pećnica koja, kuhajući na paru, štedi energiju te zadržava sve sastojke namirnica.

Tvrtka Miele, sa sjedištem u njemačkom gradu Guetersloh, osnovana je 1899., a danas zapošljava više od 15 tisuća radnika, od čega 11 tisuća u Njemačkoj. U prošloj su godini ostvarili ukupni prihod od 2,2 milijarde eura ili 5 posto više nego u godini prije, dok su 122 milijuna eura uložili u proizvodnju.

Osim kućanskih uređaja imaju i tzv. profesionalni program (uređaji za praonice, laboratorije i drugo).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙