FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

30 mrtvih i 35 ranjenih u atentatu na sjeverozapadu Iraka

BAGDAD, 12. listopada 2005. (Hina/AFP) - Trideset osoba je ubijeno, atrideset pet ranjeno u srijedu u samoubilačkom atentatu u Tal Afaru, udrugom smrtonosnom atentatu u posljednja dva dana u tom gradu nasjeverozapadu Iraka, javlja policijski izvor.
BAGDAD, 12. listopada 2005. (Hina/AFP) - Trideset osoba je ubijeno, a trideset pet ranjeno u srijedu u samoubilačkom atentatu u Tal Afaru, u drugom smrtonosnom atentatu u posljednja dva dana u tom gradu na sjeverozapadu Iraka, javlja policijski izvor.

Petstotinjak osoba stajalo je pred vojno-policijskim centrom za novačenje kada se "kamikaza raznio usred mnoštva, oko podneva", izjavio je načelnik policije u Tal Afaru (450 kilometara sjeverozapadno od Bagdada), general Najib Abdallah.

Američke su snage prevezle ranjenike u bolnicu, dodao je Abdallah.

Atentat se događa nakon samoubilačkog atentata na tržnici u tome gradu u kojemu je ubijeno 30 i ranjeno 45 osoba, tri dana uoči glasovanja o nacrtu Ustava.

Samo u utorak poginula su najmanje 53 Iračanina.

Kako bi pokušale spriječiti sukobe tijekom referenduma, vlasti su uvele iznimno stroge sigurnosne mjere, među kojima je zatvaranje međunarodne zračne luke u Bagdadu, zabrana prometovanja automobila na dan referenduma, uvođenje policijskog sata tijekom noći i zatvaranje ureda javne uprave.

Više od 15,5 milijuna Iračana pozvano je u subotu na birališta, dvije i pol godine nakon pada diktatorskog režima Sadama Huseina, kako bi se očitovali o nacrtu Ustava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙