FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svijet spreman pomoći Pakistanu

LONDON, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Britanska vlada je u subotuizjavila da će odgovoriti na "sve potrebe" Islamabada, nakon što jenekoliko zemalja južne Azije zadesio potres u kojem se samo uPakistanu pribojavaju da je stradalo više tisuća ljudi.
LONDON, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Britanska vlada je u subotu izjavila da će odgovoriti na "sve potrebe" Islamabada, nakon što je nekoliko zemalja južne Azije zadesio potres u kojem se samo u Pakistanu pribojavaju da je stradalo više tisuća ljudi.

"Nudimo našu pomoć pakistanskoj vladi i spremni smo odgovoriti na sve zahtjeve" te zemlje, rekao je britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw u priopćenju.

Njemačka vlada je ponudila pomoć i izrazila žaljenje zbog žrtava potresa.

Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer je izrazio žalost zbog cijelih sela koja se nestala u potresu u dijelovima Pakistana, Indije i Afganistana.

Austrija će u južnu Aziju u pomoć stradalima poslati stručnjake za penjanje po planinama.

Irska vlada je obećala Pakistanu pomoć od milijun eura. Irski ministar za međunarodni razvoj i suradnju Conor Lenihan je rekao da je taj potres izazvao "razarajuće posljedice" i da Pakistanu treba odmah voda, hrana, šatori i odjeća.

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan rekao je da je "duboko pogođen gubicima života i razaranjima" u Pakistanu, Indiji i Afghanistanu.

"UN-ov ured za koordinaciju humanitarnih poslova je u kontaktu s vladama tih zemalja kako bi razmotrili sve načine pomoći žrtvama i sudjelovali u obnovi", rekao je Annanov glasnogovornik u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙