FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uloga lokalne uprave u razvoju poduzetništva

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Uloga lokalne uprave u razvojupoduzetništva na lokalnom i regionalnom nivou može biti velika iznačajna, pod uvjetom da je ta uprava informirana, kompetentna iprojektno usmjerena, istaknuo je varaždinski župan Radimir Čačić naradnom ručku na temu poduzetničkog uspjeha Varaždinske županije, uorganizaciji Hrvatske udruge poslodavaca.
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Uloga lokalne uprave u razvoju poduzetništva na lokalnom i regionalnom nivou može biti velika i značajna, pod uvjetom da je ta uprava informirana, kompetentna i projektno usmjerena, istaknuo je varaždinski župan Radimir Čačić na radnom ručku na temu poduzetničkog uspjeha Varaždinske županije, u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca.

Iznoseći iskustva administracije Varaždinske županije u razvoju tamošnjeg poduzetništva, Čačić je naglasio potrebu cjelokupnog sagledavanja i sređivanja financijskih i drugih resursa s kojima županija raspolaže, kako bi ti resursi poslužili stvaranju što bolje pozicije županije u razgovorima sa bankama, fondovima i drugim izvorima kapitala.

Tako Varaždinska županija svoju atraktivnost investitorima duguje, primjerice, potpunoj sređenosti i digitalizaciji katastra, gotovim prostornim planovima za sve općine, razvijenoj infrastrukturi, ali i objedinjavanju financijskih potencijala županije i njezinih općina, što je županiji dalo znatno bolju poziciju prema financijerima.

Isto tako, centraliziranom nabavom i garancijskim potencijalom županijske imovine, postižu se znatne uštede, a banke, osiguravajuća društva postaju partneri županije u njezinim projektima.

Županija je, izvijestio je Čačić, osnovala i Agenciju za razvoj, čiji su zadaci predstavljanje projekata županije potencijalnim ulagačima te prepoznavanje mogućnosti za sudjelovanjem u dobivanju sredstava iz pristupnih fondova Europske unije. U tu svrhu Varaždinska županije je u suradnji sa specijaliziranim konzultantima, ugovorila usluge praćenja objave natječaja EU-a kao i lobiranje za svoje projekte u Bruxellesu.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙