FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski nogometni reprezentativci darovali medicinski uređaj Klaićevoj bolnici

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski nogometni reprezentativcidarovali su danas Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj medicinskiuređaj, endoskopsko-urološki stup, vrijedan 70 tisuća eura, kojiomogućuje kirurške zahvate na djeci sa što manjim oštećenjem tkiva,izvijestio je voditelj operacijskog odjela Zoran Bahtijarević.
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski nogometni reprezentativci darovali su danas Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj medicinski uređaj, endoskopsko-urološki stup, vrijedan 70 tisuća eura, koji omogućuje kirurške zahvate na djeci sa što manjim oštećenjem tkiva, izvijestio je voditelj operacijskog odjela Zoran Bahtijarević.

Reprezentativci Dado Pršo, Niko Kovač, Robert Kovač, Niko Kranjčar, Darijo Srna, Josip Šimunić i Boško Balaban obišli su potom djecu koja se liječe u Klinici, što je male bolesnike posebno razveselilo s obzirom na subotnju utakmicu i plasman hrvatskih nogometaša na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Članovi nogometne reprezentacije obišli su i operacijski trakt koji je nedavno oštećen i zatvoren uslijed izlijevanja vode iz cjevovoda, zbog čega se djeca iz Klaićeve šalju na operacije u druge zagrebačke bolnice.

Ipak, krajem tjedna trebale bi biti gotove tri privremene operacijske sale u kojima će se, do obnove operacijskog trakta, odvijati većina zahvata, osim dvadesetak najkompliciranijih operacija, istaknuo je Bahtijarević.

U uređenje privremenih operacijskih sala bolnica je utrošila 1,5 milijun kuna. Ukupna šteta nastala u operacijskom traktu još nije poznata, no samo šteta na opremi iznosi više milijuna kuna.

U bolnici se nadaju da će obnova operacijskog trakta biti gotova u proljeće iduće godine. Financirat će se iz sredstava odštete, a dio će troškova pokriti Ministarstvo zdravstva te vjerojatno Grad Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙