FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački višak u razmjeni sa svijetom u kolovozu nešto niži

WIESBADEN, 10. listopada 2005. (Hina/AFP) - Višak Njemačke uvanjskotrgovinskoj bilanci smanjen je u ovogodišnjem kolovozu budućije uvoz rastao brže nego izvoz, pokazuju u ponedjeljak objavljenipodaci saveznog ureda za statistiku Destatis.
WIESBADEN, 10. listopada 2005. (Hina/AFP) - Višak Njemačke u vanjskotrgovinskoj bilanci smanjen je u ovogodišnjem kolovozu budući je uvoz rastao brže nego izvoz, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci saveznog ureda za statistiku Destatis.

Višak u vanjskotrgovinskoj razmjeni sa svijetom dosegnuo je u tome mjesecu 11,6 milijardi eura, nakon u srpnju zabilježenih 14,5 milijardi, preliminarni su podaci tog ureda.

Ipak, na godišnjoj razini njemački vanjskotrgovinski višak nastavio je, iako blago, rasti. U kolovozu lani, naime, iznosio je 11 milijardi eura.

Statističari su izračunali da je to najveće gospodarstvo eurozone u kolovozu izvezlo roba u vrijednosti 63,4 milijarde eura, 3,5 posto više nego u srpnju. No, uvoz je rastao brže, za 6,0 posto, na 51,9 milijarde.

Uzimajući u obzir i trgovinu uslugama te novčane transakcije, njemačka bilanca plaćanja iskazala je u tome mjesecu višak od 2,5 milijardi eura, znatno niže nego u srpnju, kada je on iznosio 7,6 milijardi, te nešto niže nego godinu dana ranije, kada je višak dosegnuo 2,8 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙