FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka policija o privođenju nakon utakmice i o jednom nesretnom slučaju sa smrtnom posljedicom

ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačka policija sinoć je nakonmeđunarodne nogometne utakmice reprezentacija Hrvatske i Švedskeprivela 49 navijača, 45 domaćih i četiri gostujućih, rečeno je danasna konferenciji za novinare u PUZ-u.
ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Zagrebačka policija sinoć je nakon međunarodne nogometne utakmice reprezentacija Hrvatske i Švedske privela 49 navijača, 45 domaćih i četiri gostujućih, rečeno je danas na konferenciji za novinare u PUZ-u.

Protiv 11 domaćih navijača pokrenut je postupak kod suca za prekršaje. Policija je kod 18 navijača otkrila kupljenu krivotvorenu ulaznicu, 14 navijača privedeno je zbog alkoholiziranosti, devet zbog narušavanja javnog reda i mira, tri zbog preprodaje ulaznica, te jedan zbog upotrebe pirotehničkih sredstava. U četiri slučaja policija je upotrijebila sredstva prisile.

Policija je kod 35 navijača, odmah na ulazu u Maksimirski stadion otkrila krivotvorene ulaznice i odmah ih je pustila jer su i oni bili oštećeni kupnjom krivotvorenih ulaznica.

Četiri gostujuća navijača policija je privela zbog alkoholiziranosti.

Zagrebačka policija novinare je izvijestila i o nesretnom slučaju sa smrtnom posljedicom koji se u prvim jutarnjim satima dogodio u Zagrebu. Janko Kiš (1983) igrajući se revolverom, nesretnim se slučajem ustrijelio u glavu.

Kiš je s prijateljem sjedio u njegovom BMW-u zagrebačkih oznaka parkiranim na Pantovačku 101 i kroz otvoreni prozor automobila pokušao opaliti jedan hitac u zrak iz revolvera marke Smith and Weson kalibra 7,65 mm. Najvjerojatnije zbog neispravnosti revolvera ili streljiva u tome nije uspio te je nakon toga više desetaka puta u prazno "škljocao" revolverom. U jednom trenutku cijev revolvera prislonio je na desnu stranu svoje glave i ponovno opalio, no revolver je tad opalio i smrtno ranio mladića.

Kolima Hitne pomoći dovezen je u Kliniku za traumatologiju gdje je u 0,49 sati od zadobivenih ozljeda preminuo. Mladićevo mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Policija slučaj još istražuje, pa danas novinarima nije mogla reći od kuda mu revolver i je li vlasnik imao dozvolu za njegovo posjedovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙