FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 9. listopada 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 12,30sati:
ZAGREB, 9. listopada 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

ZAGREB - U susretu devetog kola osme skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nogometna reprezentacija Hrvatske je u Zagrebu pobijedila Švedsku 1:0 i tako bez obzira na ishod posljednje utakmice na gostovanju u Mađarskoj izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačku. Ključni trenutak dogodio se u 56. minuti kada je Mellberg igrao rukom u kaznenom prostoru, što je sudac De Santis kaznio kaznenim udarcem. Darijo Srna je bio siguran postigavši svoj peti pogodak za hrvatsku vrstu. Srna je tako ponovo presudio Šveđanima, u prvom dvoboju svladao je Isaksona iz slobodnog udarca. Do kraja utakmice Šveđani su sve karte bacili u napad, no niti jednom ozbiljnije nisu ugrozili vrata Tomislava Butine.

ZAGREB/TOKIO - Hrvatski tenisač Mario Ančić poražen je u finalu ATP turnira u Tokiju, koji se igrao za nagradni fond od 765.000 dolara. Bolji od njega bio je 98. igrač svijeta Južnoafrikanac Wesley Moodie, koji je slavio sa 1-6, 7-6 (7), 6-4. Bio je ovo njihov drugi dvoboj. Prije dvije godine na challengeru u Surbitonu također je slavio južnoafrički tenisač. Moodieju je ovo prvi ATP naslov u karijeri u pojedinačnaoj konkurenciji. Ove je godine dva puta igrao u polufinalu (Delray Beach i Newport), i do turnira u Tokiju to su mu bili najbolji ovosezonski rezultati. Puno je bolji u parovima. S Australcem Stephenom Hussom osvojio je ovogodišnji Wimbledon. Ančiću je ovo bilo treće finale ove godine. U Scottsdaleu je poražen od Australca Waynea Arthursa, a u Hertogenboschu je otišao do kraja, osvojivši prvi ATP turnir u karijeri.

FINALE:

Wesley Moodie (JAR) - Mario Ančić (Hrv/5) 1-6, 7-6 (7), 6-4

ZAGREB/MAR DEL PLATA - U drugom nastupu na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje se održava u Argentini, vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Jamajku 37-0 (8-0, 9-0, 9-0, 11-0). Hrvatska u nedjelju igra protiv Francuske. U ponedjeljak, u posljednjem kolu, protivnik našim vaterpolistima je Srbija i Crna Gora. U osminu finala idu četiri prvoplasirane ekipe iz svake skupine.

POREDAK:

1. SCG 3 3 0 0 81-4 6

2. Hrvatska 2 2 0 0 52-2 4

3. Francuska 2 1 0 1 14-24 2

4. Kolumbija 2 0 0 2 5-48 0

5. Jamajka 2 0 0 2 1-75 0

SUZUKA - Finski vozač Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) pobjednik je utrke formule 1 za Veliku nagradu Japana, koja je vožena na stazi u Suzuki. Drugo mjesto pripalo je Talijanu Giancarlu Fisichelli (Renault), a treće njegovom momčadskom kolegi i novom svjetskom prvaku Španjolcu Fernandu Alonsu. Bila je to jedna od najuzbudljivijih utrka sezone, posebice u posljednjih šest krugova, kada su veliku borbu vodili Raikkonen i Fisichella. Raikkonen je uspio prestići Fisichellu u posljednjem krugu. Tako je došao do sedme ovosezonske pobjede. Ujedno, to je bila šesta uzastopna pobjeda McLarenovih vozača. No, u poretku konstruktora Renault je uspio prestići McLaren-Mercedes. Renault ima dva boda više, a do kraja Svjetskog prvenstva preostala je još samo jedna utrka, VN Kine u Šangaju (16. listopada).

TOKIO - Češka tenisačica 16-godišnja Nicole Vaidisova osvojila je WTA turnir u Tokiju. U finalu je bila bolja od Francuskinje Tatiane Golovin, koja je zbog ozljede Ahilove tetive morala predati meč pri vodstvu češke tenisačice 7-6 (4), 3-2. Vaidisovoj je ovo drugi osvojeni turnir u tjedan dana. Prošle nedjelje slavila je u Seulu. Također, to joj je četvrti naslov u karijeri. Finale turnira u Tokiju ušlo je povijest i po mladosti njenih sudionica. Vaidisovoj je 16 godina, a Golovin je godinu dana starija. U tek sedam navrata u povijesti finalistkinje su bile mlađe od Vaidisove i Golovin.

ZAGREB - Osim domaćina Njemačke do sada je nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu izborilo još 23 reprezentacija.

AZIJA: Saudijska Arabija, Južna Koreja, Japan, Iran

JUŽNA AMERIKA: Argentina, Brazil, Ekvador, Paragvaj

CONCACAF: SAD, Meksiko, Kostarika

AFRIKA: Togo, Gana, Obala Bjelokosti, Angola, Tunis

EUROPA: Njemačka, Ukrajina, Engleska, Nizozemska, HRVATSKA, Italija, Poljska

SAN JOSE - Nogometna reprezentacija Kostarike osigurala je plasman na Svjetsko prvenstvo nakon 3-0 pobjede protiv SAD-a u pretposljednjem kolu završnog kruga kvalifikacija zone CONCACAF. S ova tri boda Kostarika je osigurala treće mjesto, posljednje koje izravno vodi na SP, kolo prije kraja kvalifikacija ima 16 bodova, šest više od četvrtog Trinidada i Tobaga. Četvrtoplasirana reprezentacija igat će dodatne kvalifikacije protiv boljega iz dvoboja Bahrein - Uzbekistan. Još ranije su plasman na SP iz ove zone izborili Meksiko i SAD.

REZULTATI 9. KOLA:

Kostarika - SAD 3-0

Meksiko - Gvatemala 5-2

Panama - Trinidad i Tobago 0-1

QUITO - Nogometne reprezentacije Ekvadora i Paragvaja osigurale su nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Njemačkoj kolo prije završetka Južnoameričke zone kvalifikacija, Ekvador odigravši na svom terenu protiv Urugvaja 0-0, a Paragvaj 1-0 pobjedom na gostovanju u Venezueli. Još ranije plasman na SP su osigurali Argentina i Brazil.

Kolo prije kraja Paragvaj je treći na ljestvici sa 28 bodova, a Ekvador četvrti sa 27, što je šest, odnosno pet više od petoplasiranog Urugvaja. Iz Južne Amerike na SP izravno odlaze prve četiri reprezentacije, dok će petoplasirana za odlazak u Njemačku razigravati protiv Australije.U borbi za peto mjesto su još tri reprezentacije, Urugvaj sa 22 boda, te Kolumbija i Čile, koji su u međusobnom ogledu odigrali 1-1, sa po 21.

REZULTATI 17. KOLA:

Ekvador - Urugvaj 0-0

Venezuela - Paragvaj 0-1 (Valdez 65)

Kolumbija - Čile 1-1 (Rey 24 / Rojas 63)

Nedjelja:

Bolivija - Brazil

Argentina - Peru

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙