FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija će u Irak poslati još vojnika, bude li potrebno, kaže Reid

LONDON, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - London će poslati još vojnika uIrak "bude li potrebno", izjavio je u nedjelju britanski ministarobrane John Reid u razgovoru za televizijsku postaju ITV.
LONDON, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - London će poslati još vojnika u Irak "bude li potrebno", izjavio je u nedjelju britanski ministar obrane John Reid u razgovoru za televizijsku postaju ITV.

"Naše će snage ostati tamo sve dok ne budu ispunjeni uvjeti za njihov odlazak, naime dok Iračani sami ne preuzmu nadzor nad sigurnosnim operacijama", rekao je ministar, napomenuvši da se London ne kani povući iz Iraka. "Ostat ćemo dok ne završimo posao", dodao je.

Glasnogovornik ministarstva obrane u nedjelju je "glupim i smiješnim" nazvao članak objavljen u Sunday Telegraphu, prema kojemu je britanska vlada zbog širenja nasilja u Iraku odlučila ne smanjivati broj svojih vojnika u toj zemlji.

Kako navodi list, ministarstvo je najprije namjeravalo u listopadu vratiti u domovinu tisuću od 8500 vojnika koji su trenutačno na području Iraka.

"Nikad nismo imali plan za povlačenje postrojba", istaknuo je službeni predstavnik ministarstva obrane za AFP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙