FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina: Više od 300 djece u vrtićima otrovano hranom

KIJEV, 8. listopada 2005. (Hina/AP) - U zapadnoj Ukrajini je 359djece iz vrtića u gradu Netičinu zbog trovanja hranom hospitalizirano,objavila je ukrajinska civilna zaštita u subotu.
KIJEV, 8. listopada 2005. (Hina/AP) - U zapadnoj Ukrajini je 359 djece iz vrtića u gradu Netičinu zbog trovanja hranom hospitalizirano, objavila je ukrajinska civilna zaštita u subotu.

Šestoro djece je u kritičnom stanju.

Djeca u dobi od 2 do 6 godina, smještena u 7 vrtića u regiji Hmelnicki, razboljela su se u petak. Dužnosnica ukrajinskog ministarstva zdravstva Tatjana Jurčenko kazala je da preliminarna istraga ukazuje na kefir kao izvor infekcije dizenterijom. "Daljnja istraga će pokazati kako je bakterija dizenterije dospjela u kefir koji se davao djeci u vrtićima", rekla je Jurčenko.

Ministarstvo obrane poslalo je vojne liječnike u regiju i postavilo pomoćne krevete u dvjema vojnim bolnicama u kojima su smještena djeca.

Prošle godine su loši sanitarni uvjeti u državnim mljekarama izazvali trovanje hranom među više od 800 djece u tri glavne pokrajine u zemlji, uključujući i glavni grad Kijev.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙