FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena američka operacija "Željezna šaka" na zapadu Iraka

BAGDAD, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Američka vojska priopćila je usubotu da je završila operaciju "Željezna šaka" na zapadu Iraka,nedaleko od sirijske granice, pri čemu je u šest dana ubijeno više od50 pobunjenika.
BAGDAD, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Američka vojska priopćila je u subotu da je završila operaciju "Željezna šaka" na zapadu Iraka, nedaleko od sirijske granice, pri čemu je u šest dana ubijeno više od 50 pobunjenika.

Međunarodne snage su "uspostavile nove nadzorne točke u Sadahu kako bi ostale nazočne na tom području", dodaje vojska u priopćenju.

"Učvršćeni položaji omogućit će da se podupru operacije koje su u tijeku kako bi se spriječio dolazak terorista al-Qaide iz Sirije u dolinu Eufrata", dodaje se u tekstu.

Američka vojska je 1. listopada počela operaciju u kojoj je sudjelovalo tisuću njezinih vojnika na području Sadaha, dvanaestak kilometara od sirijske granice. Početkom tjedna je izvijestila o pogibiji jednog američkog vojnika u toj operaciji.

"Željezna šaka" je jedna od četiriju operacija koje je američka vojska pokrenula koncem rujna u dolini Eufrata koja se pruža od sirijske granice do okolice Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙