FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: Američki marinci pokrenuli akciju u zapadnom Iraku

BAGDAD , 4. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Američka vojska pokrenulaje najveću ofenzivu od početka godine na pripadnike Al Qaide uzapadnom Iraku, prenose u utorak agencije.
BAGDAD , 4. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Američka vojska pokrenula je najveću ofenzivu od početka godine na pripadnike Al Qaide u zapadnom Iraku, prenose u utorak agencije.

Oko 2.500 američkih marinaca krenulo je u akciju protiv militanata u području oko grada Hadithe. Dva mjeseca nakon pokušaja da se islamistički pobunjenici protjeraju iz regije, američke vojne snage pokrenule su operaciju River Gate čiji je cilj spriječiti daljnje akcije Al Qaide u Hadithi i dvama obližnjim gradovima Haqlaniyi i Barwani te "osloboditi lokalne građane od kampanje ubojstava i represije koju provode teroristi", stoji u vojnom priopćenju.

Akcija se provodi u nekoliko gradova u dolini Eufrata čije je stanovništvo izrazilo zabrinutost zbog toga što su kontrolu u regiji preuzeli pobunjenici koji su nametnuli talibanski način življenja, unatoč stalnim napadima američkih vojnih snaga. Tijekom operacije Sword početkom kolovoza u području oko Hadithe i okolnih gradova u borbama je sudjelovalo oko 1.000 američkih vojnika

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙