FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Financial Times: "24sata" najinovativniji koncept dnevnih novina

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Dnevne novine "24sata" našle su semeđu najboljima u izboru internacionalnih medijskih projekata "FastLane Media Awards" u ovoj godini nakon što ih je vlasnik agencije zadizajn "Winkreative" Tyler Brule u svojoj kolumni u Financial Timesuistaknuo kao najinovativniji koncept dnevnih novina.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Dnevne novine "24sata" našle su se među najboljima u izboru internacionalnih medijskih projekata "Fast Lane Media Awards" u ovoj godini nakon što ih je vlasnik agencije za dizajn "Winkreative" Tyler Brule u svojoj kolumni u Financial Timesu istaknuo kao najinovativniji koncept dnevnih novina.

Marketing "24sata" u priopćenju prenosi i objašnjenje tog priznanja u kojem Brule navodi da "'24sata' iz Zagreba možda baš i nije u potpunosti štivo za akademike, ali pokazuje u kojem se smjeru kreće dizajn novina. Stranice su popunjene kratkim, udarnim, dobro dizajniranim pričama i posvuda ima boje. Dizajniran od strane Maria Garcie, ovo je format koji će matična kuća Styria Medien vjerojatno razviti i drugdje u Srednjoj Europi, navodi Brule.

Osim "24sata", koje su priznanje dobile za najinovativniji koncept novina, priznanje su dobili njemački magazin "Park Avenue" u izdanju medijske kuće Gruner+Jahr za najbolje novo izdanje, austrijski FM4 za najbolju radio stanicu, a najboljim magazinom za dizajn proglašen je japanski Casa Brutus.

Dnevni list "24sata" uskoro obilježava šest mjeseci izlaženja, a u tom se roku učvrstio kao treća najčitanija dnevna novina u Hrvatskoj s prosječnom dnevnom nakladom od 75.000 primjeraka, stoji, uz ostalo, u priopćenju.

Novinar i jedan od najznačajnijih komentarora stila Tyler Brule je redoviti kolumnist Financial Timesa i New York Timesa. Pokretač je časopisa Wallpaper Magazine 1996., a agenciju za dizajn otvorio je 1998. i surađuje s priznatim svjteskim brandovima poput Adidasa, Prade, Marks&Spencer i drugih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙