FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Warren L. Miller: "Impresioniran sam zaštitom židovskih kulturnih dobara u Hrvatskoj"

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Povjerenstva SAD-a zaočuvanje američke baštine u inozemstvu, Warren L. Miller, posjetio jedanas, u pratnji američkog veleposlanika u Hrvatskoj, Ralpha Franka,Ministarstvo kulture RH, gdje je u kratkom razgovoru s ministrom BožomBiškupićem izrazio svoje dojmove o posjetu Hrvatskoj, priopćeno je izMinistarstva kulture.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Povjerenstva SAD-a za očuvanje američke baštine u inozemstvu, Warren L. Miller, posjetio je danas, u pratnji američkog veleposlanika u Hrvatskoj, Ralpha Franka, Ministarstvo kulture RH, gdje je u kratkom razgovoru s ministrom Božom Biškupićem izrazio svoje dojmove o posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

"Impresioniran sam svime što sam vidio na planu zaštite i očuvanja židovskih kulturnih dobara, primjerice židovskim grobljem u Đakovu, te razgovorima koje sam vodio u Jasenovcu o uređenju tog spomen-područja. No ono što mi je iznimno drago jest spoznaja da u Hrvatskoj nema antisemitizma", istaknuo je Miller, navodi se u priopćenju.

Izrazio je želju da se pri provedbi nove koncepcije uređenja Jasenovca na poseban način, jednim izdvojenim spomenikom, obilježe žrtve holokausta koji se dogodio u vrijeme Drugog svjetskog rata na tlu bivše Jugoslavije.

Ministar Biškupić naglasio je da su Vlada RH i Ministarstvo kulture dali potpunu financijsku potporu kako bi se što dostojanstvenije odala počast poginulima, a stručnjaci će nadzirati uređenje spomen-obilježja u Jasenovcu.

Također je rekao da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa priprema nove udžbenike, u kojima će na primjeren način biti obrađena tema holokausta i približena mlađem naraštaju na odgovarajući način, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙